Penutup Contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL

Alhamdulilah, akhirnya contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL anjuran Denaihati sudah pun menutup tirainya. Ini antara contest terbaik untuk rekod peribadi saya. Belum pernah saya join mana-mana contest yang hebat sebegini sebelum ini.

Pada saya, terlalu banyak benefit yang saya perolehi dengan contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL. Pertama, saya sudah tahu serba sedikit tentang rahsia SEO. Sifu-sifu dunia blogging, tak perlu risau dan rasa tercabar dengan tuan blog cap ayam ini ok. Ini kerana, jumlah ilmu SEO saya masih boleh dikira dengan hanya dua belah tangan saya lagi. Got it?

Maksudnya, ilmu saya belum cukup banyak macam korang lagi. kikiki.

Kedua, melalui contest anjuran Denaihati ini juga telah mengajar saya erti persaingan sihat! Sebelum ini, sejujurnya saya rimas dengan keadaan “makhluk-makhluk” dunia blogging yang seakan berlumba untuk menempah nama untk glamor dengan cara yang agak kotor.Tak perlu lah saya nak senaraikan. Bukan urusan saya 😉

Ada apa sangat dengan glamor ye? Adoi.

Cuma, idea Denaihati menganjurkan contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL sebagai penutup tahun 2009 sangat menarik. Hello. Mencabar minda woo. Persaingan untuk menjadi antara yang terbaik melalui SEO! Zero tentang SEO, perlukan korang untuk belajar apa itu SEO. Zero tentang page rank, perlukan korang belajar daripada bawah. Dari Page Rank 0, kini alhamdulilah berkat terhegeh-hegeh belajar sana-sini.

Page Rank saya sudah PR2. hehehe. Baru 2, tapi tetap happy.hahaha. Thanks buat semua yang mengajar saya!

Ketiga, perkara yang buat saya tidak pernah dan tidak akan menyesal join contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL adalah kerana ini contest teradil pernah saya turut serta (jakun kan?). Kalau sebelum ini, saya sedikit malas untuk join mana-mana contest kerana satu hal.

Saya kurang tertarik dengan cara pemilihan pemenang. Kita manusia kan? Kadang-kadang, ada rasa kasihan dengan si polak kerana dia merupakan teman baik kita. Makanya, dia kita pilih sebagai pemenang. Ada masa pula, si polan pandai mengambil hati kita. Makanya, kita angkat dia jadi pemenang. kan?

Tidak bagi Denaihati.

Pemilihan pemenang sangat adil. Simpe beb. Serahkan pada yang pakar. Google adalah penentu siapa yang layak dan siapa yang tidak. Senang kan? Tak ada sebab nak rasa sedih kalau kalah. Itu maksudnya, kita belum cukup layak lah 😛

To Denaihati, congratulations!!! Senarai penuh penyertaan, klik di sini. 133 penyertaan bersedia untuk berentap.

Update Contest

1. Keyword yang sah untuk ranking di google adalah “HIDUP BERANI UNTUK GAGALBUKAN “Hidup Berani Untuk Gagal” atau “hidup berani untu gagal”.

2. Setelah dianalisa semua penyertaan yang ada maka diumumkan bahawa HADIAH untuk pemenang akan diubahsuai.

2.1. Blog yang tersenarai di sesawang pencarian google.com/ncr menggunakan page the web berdasarkan browser FireFox dengan kata kunci  “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL” pada ranking 1 – 5 akan memenangi hadiah bernilai RM400.

2.2. Blog yang tersenarai di sesawang pencarian google.com.my menggunakan pages from Malaysia berdasarkan browser FireFox dengan kata kunci  “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL” pada ranking 1 – 5 akan memenangi hadiah bernilai RM400. Blog yang telah menang hadiah untung ranking 1-5 google.com/ncr tidak layak untuk menang.

3. Hadiah untuk referral kekal RM10 untuk setiap referral. Senarai referral @ Referral.

4. Hadiah bernilai RM50 untuk setiap entri terbaik. Admin akan pilih 10 entri terbaik daripada semua penyertaan. Undian akan dibuat oleh pelawat DENAIHATI untuk memilih 5 diantara 10 yang tersenarai.

5. Tarikh tutup penyertaan Contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL telah ditetapkan pada jam 20.20 pm pada 20.01.2010. Peserta diberi masa sehingga 11.59 pm pada 27.01.2010 untuk menukar link entri dengan entri terbaik bagi didaftar untuk contest entri terbaik.

6. Undian 5 entri terbaik akan dibuat dari 28.01.2010 sehingga 11.59 pm 03.02.2010.

7. Ranking 1-5 yang tersenarai di google.com/ncr dan google.com.my akan ditentukan juga pada 11.59 pm 03.02.2010.

8. Pemenang untuk semua HADIAH akan diumumkan 1 minggu selepas 03.02.2010.

9. Blog yang tersenarai sebagai pemenang tetapi tidak mengikut syarat-syarat contest yang telah ditetapkan tidak layak untuk menang hadiah.

Contest ini berjaya dianjurkan atas sokongan sponsor yang sentiasa bermurah hati iaitu DSGClicks, Berani Gagal Network, One Malaysia Blogshops, Anisha Online Mall dan Saudacare.

Boleh bertanya terus melalui ruang komen, twitter @Denaihati, facebook @Denaihati atau tinggalkan pesan di contact. Jangan lupa untuk lawat blog ini untuk melihat update terbaru.

Artikel Berkaitan

23 responses to “Penutup Contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL

  1. semoga menang! tapi blog ni memang dah power dah ni..
    .-= zuls´s last blog ..Aduka Taruna dan #yorais =-.

  2. Waaa , siapalaa yang akan menang ?
    .-= touya´s last blog ..Customerku yang baik =-.

  3. hehehe..rugi aku pon x join contest nih dulu..bukan ape..xder idea nk update..hehe..hope u pon dapat menang melalui kontest nih..hehehe
    .-= apiih´s last blog ..20 sebab kenapa lelaki tak kahwin-kahwin. =-.

  4. Good Luck Lizz…Tak sempat nak sertai contest ni atas kesibukan masa…
    .-= eyriqazz´s last blog ..Kunci Kejayaan =-.

  5. Thanks for the info..
    Tp aku selalu tak reti masuk contest..
    Tak ada sesiapa yg sudi buat entry macamana nak sertai contest ke..?
    .-= Nazz´s last blog ..Basikal ku Tukar Jantina =-.

    • huhuhu. ko ni melawak ke ape nazz? hehe.
      bukan taknak buat entry cam yang ko nak tuh, tp problem nyer…contest tu kan syarat dia depends on penganjur…lain org, lain syarat die woo. cane daa: 😉

  6. Ery

    Tahniah la yek.. Klo kamu menang kena wat kenduri tau.. Hehe
    .-= Ery´s last blog ..Wanita-Wanita Yang Tertinggi =-.

  7. aku x smpat nk join contest ni..
    macam best je aku tgk sume masuk..
    rupnye byk benefit (slain dari adiah2 yg best tu..)
    nmpak gaya da tiba masa tuk aku bersara kot..
    bg ank2 muda cam korang je kuasai dunia ni..
    haha…
    .-= Azah´s last blog ..Hutang Menyelesaikan Masalah Kewangan =-.

  8. sure ko akan mng beb..nnt share2 la duit tu ye..hehe
    .-= x-po´s last blog ..MULUT KORANG CAMNE? LASERKAH? =-.

  9. aku punya ranking lagi masuk laut da. Tak mampu nak lawan blog besar-besar dengar PR banyak-banyak.
    .-= ariff´s last blog ..Memperkenalkan Apple iPad =-.

  10. debaran makin terasa.
    menang kalah tak penting..yang penting usaha kita.kesungguhan kita.
    teringin sangat nak belajar SEO.

  11. Pingback: how to ollie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge