Penangan Entry Malas Oleh Saudara Jerung Perkasa

Merujuk kepada tajuk entry Malas yang cukup simple oleh saudara Jerung perkasa. Saya sekadar senyum bila membaca entry beliau. Sangat simbolik sebenarnya bagi saya.

Saya sengaja menggunakan perkataan simbolik di sini kerana saya tidak rasa saudara Jerung Perkasa cakap-cakap kosong saja. Pasti ada sesuatu yang bermain di dalam kepala beliau kini sehingga beliau terkena penyakit Malas itu.

Malas hanya satu perkataan yang bisa kita gunakan pada satu-satu masa kecemasan. Itu bagi saya. Mungkin berbeda juga bagi korang semua. Kita punya hak untuk memilih definisi Malas itu sendiri 😉

Mungkin saudara Jerung Perkasa punya masalah tersendiri. Macam kita-kita juga. Manusia beb, mana ada hidup tiada masalah kan? Saya ada, kamu pun pasti ada.

Itu cerita Malas Jerung Perkasa. Silakan membaca entry beliau untuk teruskan bacaan yang pada saya agak cute sebenarnya even beliau mengatakan entry itu sekadar entry merapu. hahaha

Baca dengan teliti. Saya suka dengan statement beliau tentang cerita cinta beliau 🙂

Pada pada, setiap penulisan pasti ada sesuatu yang kita boleh ambil isinya. Terima kasih Jerung perkasa sebab sedarkan saya daripada terus tidur dan hanyut dengan penyakit malas. ahaks!

Saya sekarang bekerja part time. Tidak sesibuk mana pun, cuma adatlah baru-baru masuk ke tempat orang. Rasa kekok. Tapi, syukur saya tiada masalah untuk berteman dengan sesiapa pun.

Im glad, saya bukan kera sumbang. muahaha.

Masalahnya sekarang, saya tiada laptop untuk access internet di rumah. Adoi. Rasa kosong siut. InsyaAllah, akan ada laptop tapi bukan sekarang sebab banyak lagi perkara yang mesti didahulukan. haih.

Sabar Liza, sabar itu suku daripada iman. wakakaka!

Jadi, buat masa sekarang saya akan menjawab komen-komen di waktu siang. Entry saya akan teruskan juga, cuma taklah selebat selalu. Agak sibuk dengan Projek Master dan juga projek Software Engineering lagi.

Urusan peribadi bisa diatur. hahaha.

Tahniah buat teman-teman bloggers yang semakin rancak menghiburkan pembaca blog korang. Hiburkanlah hati mereka selagi boleh. Tanpa mereka, siapalah kamu. kehkehkeh.

Jumpa lagi! Muah ~

Artikel Berkaitan

33 responses to “Penangan Entry Malas Oleh Saudara Jerung Perkasa

  1. Aus

    ahaha..
    liza..lame xdatang sini..
    da tuka templates da..
    lagi feminin gitu..

    skrg jarang update ek ?
    patotla…
    .-= Aus´s last blog ..durian runtuh dari DAYDECK versi HAUNTED UNIVERSITIES =-.

    • femimin? hahaha. cuz pink yek?
      yeah, im gurl even tak bape girlie sangat. hahaha

      jarang update cuz bz sket. adat ar tgh wat thesis, bukan tak ade idea cume pening byk mende nk kene fikir. huhu.

      how r u?

      • aus

        ahaha..dari entri kau yg aku bace..
        mmg da nmpk x brape girlie blink2 gitu..
        haha…
        xpe..aku ske je kot bace blog ko..
        tapi jarang komen..sbb tenet sgt lembap..haha..

        ko ngah wat thesis ke..
        ko u mane..
        utm ek ?

  2. klu mls tue dtg dh xleh wat per kan!
    .-= [email protected] last blog ..Gosip di malam hari… =-.

  3. malas! aiyoh..
    .-= si budak aboi´s last blog ..Kucing lagi.. =-.

  4. aku tunggu kau menghiburkan aku lagi…hahahhaha

  5. Org tua2 kata..
    Kalau bodoh tu boleh di ajar,
    Tapi kalau malas.. tak ada ubatnya dah…
    .-= Nazz´s last blog ..Gadis yang jengkel dan poyo =-.

  6. sume manusia malas,xder manusia yang rajin setiap masa..x pelik kalau cakap manusia itu malas..malas adalah salah satu sifat manusia..jangan berasa hampa dengan malas…aiyark…ape yg aku melalot nih..haha..cukuplah..dh malas nk komen panjang2..hak3
    .-= apiih´s last blog ..10 Kelebihan Lelaki tiada kekasih =-.

  7. bangga siot ada orang ulas entry merapu aku..
    ntah ape aku emrepek dalam tu entah..
    yg pasal cinta tu pun merapu semata mata…
    tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun telah mati..
    paperpon thanks for the link back..
    hehe..
    .-= Jaws´s last blog ..Malas =-.

  8. cepat gile ko membangun,,
    aku jugak yg still mundur..
    tahniah beb…
    btw, nice theme la..
    nmpak professional+elegen gittuuuw~

  9. Haha malas ada banyak maksud …. cam saya memang pemalas sejati.

  10. I’m glad..saya pun bukan kera sumbang…Lizz,blog anda sudah kena terjah…
    .-= eyriqazz´s last blog ..LizaRazak, Penulisanmu Berkualiti =-.

  11. aku pon sekrang nie asyik malas jer..mood dah hilang..
    .-= rizputra7´s last blog ..Epilog cinta =-.

  12. banyak projek sekarang 😀
    .-= ariff´s last blog ..Orang Russia Belajar Bahasa Malaysia =-.

  13. naz

    aku tau ko sibuk pun, ko xmalas. jgn tinggalkan blog sepi, jadi an plan b, bile dah keje nnt. hohoho

  14. wow!!!hakhak…cool la sis ni…

  15. sis lizz ada darah indon ek.hehe
    semestinya malas tiada dalam kamus hidup aku.
    .-= Wan Perlis´s last blog ..Segelintir Bebudak Myspace Yang tut =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge