Blog Lizarazak.com kena dengki?

Mungkin ada yang dengki. Mungkin saya saja-saja reka cerita Kontroversi. hahaha. Saya sendiri tak tahu apa puncanya. Ikutilah cerita mengada-ngada saya.hohoho

Mungkin teman-teman yang bersama-sama menjadi beburung bersama saya semalam, tahu kisah sedih di malam Khamis untuk saya kot. hehehe. Entah, apa yang jadi saya pun kurang pasti. Cuma, hiasan Blue Moon dengan sesuka hati bertakhta di blog saya. Tak beri salam langsung ok. wakakaka.

Selalu sangat saya dengar blog orang itu kena hacked, blog orang ini kena virus lah apa lah. Teng teng teng. Akhirnya, saya merasai juga semalam. wahahaha. Mujur saya bukan jenis manusia yang gelabah ayam.

Mahu tidak risau. Sedih sudah tentu. Tapi, syukur saya ok sangat-sangat semalam. First step yang saya buat bila dapat berita tak best dan tidak melazatkan ini, of course lah saya contact ServerFreak kan????

Alangkah rasa mahu melompat bila tak sampai 2 minit pun saya tanykan soalan, staff  ServerFreak dah pun reply macam ala-ala Ultraman Taro datang menyelamatkan.hahaha. Cool babe ServerFreak. Bawah ni antara reply yang staff dia reply to me.

Your site has been defaced. What are the scripts that you have installed?

I’m restoring from the backup. I will update you once this is done.

Unfortunately backup has been restored and still showing the hacked page. You need to reupload your website file for the index page.

WordPress upgraded. Your Mainam Hearts 1.0 theme has been defaced, so I change to other theme, now is fine.

Oleh kerana saya terhutang budi dengan ServerFreak ni tahap cipan. Al-maklum pengalaman pertama blog ni terkena badi kan?haha. Jadi, saya nak promote hasil kerja ServerFreak ni selama saya bersama diorang woo.

Saya baru sangat dengan ServerFreak ni actually. Nak masuk 6 bulan rasanya. So far, servis mereka terbaik for me. Sepanjang saya dengan blog cap ayam ni..baru 1 kali saja blog saya down. Itupun tak lama. 3ominit rasanya.

Saya memang akan contack ServerFreak kalau ada apa-apa jadi. So far, staff diorang memang laju bab-bab reply ni. Customer service tak lembap macam Celcom. lalalala.

Sana sini, orang kata ServerFreak mahal. Ok fine, saya mengaku part itu. Agak mahal tapi kalau berbaloi apa salahnya kan? Saya tak sanggup nak biarkan blog cap ayam saya yang tak berapa nak canggih ni down lama-lama woo.

Ada pula, saya dengar harga memang superb murah. Teruja saya dengar tapi bila difikir-fikirkan balik, saya tak jumpa di mana logiknya 😉

Setakat ini, saya setia dengan ServerFreak. Saya just beli pakej yang basic tapi not toooo bad ok. If rasa-rasa perlu tambah monthly bandwith, just contact ServerFreak dan minta diorang hantar invois baru. Laju beb!

Saya tak kata yang saya takkan sesekali buy hosting murah, cuma setakat saranan buat korang yang mahukan servis yang agak sempurna bolehlah pilih ServerFreak. Mahal sedikit tetapi terjamin. InsyaAllah.

Hosting murah tu boleh lah buy untuk blog kedua, ketiga dan ke-1000 ok. hehehe. Rasa syok bila tengok teman-teman blogger lain dapat sponsor hosting. Bilalah nak sampai masa saya ek??? kahkahkahkah.

Akhir kata, chewah. Saya sudah jatuh cinta sama ServerFreak!!!!!!!! Muah

Artikel Berkaitan

23 responses to “Blog Lizarazak.com kena dengki?

  1. kembang kempis hidung owner server freakk…

    teringing gak nk guna SF, tapi xtahu lagi bila….hahaha…blog yg ke-10001 kot. haha…
    .-= syin´s last blog ..Tahukah Anda? =-.

  2. Luth Textile

    serverfreak best!

  3. haisk..
    mcm2 la hackers skrg ni..
    tak psl2 blog kena hack.
    ;/
    .-= dhiyafaris´s last blog ..Girls Just Wanna Have Fun =-.

  4. so konklusi nya? camne nk prevent drpd kena hack?
    hoho…patutla berwajah baru..
    aku pon nk tukar serverfreak la..
    .-= Azah´s last blog ..Zon Bebas Mencarut =-.

    • hmm, sile tanya pakar hack. wakaka. nak prevent maybe susah cuz orang handal2 now ni. hahaha. but, kena hati2 lah kot and bertukarlah ke SF now. lagi best gune link aff aku. wakakaka

  5. camne leh kene hack erk? sure ada post yang ilang kan?

    • hoho. alhamdulilah, entry selamat. hehehe.
      SF laju jer tlg aku. if tak, sure aku sumpah seranah. SF terbaik 🙂

      tak tahulah. aku tak sure and malas nk panjangkan cite. dah ok pun syukur. kadang2 silap sendiri cuz lappy ni manusie lain pun ade gune gak kan???huhuhu

  6. Waaaa….bagus betul serverfreak…

    jom joined contest pengkomen tertinggi di blog Triplesmiley

    hadiah menarik bakal menjadi milik anda 🙂

    regards,
    Triplesmiley
    .-= sofia´s last blog ..This Is My First Time =-.

    • memang bagus. customer service die laju superb setakat ni 🙂 tak sempat nak marah2 pun. actually, menda2 macam ni boleh berlaku. biasalah.

      tp, biler pihak yg bertanggungjawab tunjukkan diorang punyer kecekapan..tau diorang nyer responsibily cuz kite kan bayar rite?? mende tu yg buat kite as customer lekat n setia 🙂

      insyaAllah, nnti bley join ok

  7. sf bleh tahan plz guna before this fast support
    .-= Blog Posting Services´s last blog ..What You Should Know About Cosmetic Dentistry =-.

  8. lazaac ingatkan SF tu SiteFrost mcm yg lazaac pakai skrg, btw, SF = serverfreak mmg superb… ramai kengkawan blogger yg cadangkan pakai servis dorang… customer support tiptop…
    .-= lazaac´s last blog ..Tolong, aku dah buntu cari web hosting terbaik. =-.

  9. la. kena defaced rupanya. siapa punya kerja?
    .-= ariff´s last blog ..Mengapa Rank Alexa blog.ariff Tinggi Melampau? =-.

  10. Aku punya blog pun kene hack minggu lepas.. nasib baik data semua dah back up.. masuk-masuk keluar fatal error
    .-= nuaeman´s last blog ..4 Kesilapan yang membuatkan pengunjung setia blog anda lari =-.

  11. lagi satu, pesanan penaja, kalo leh edit .htaccess tu, insyaAllah hacker cap ayam pun xlepas nyer… confirm… kalo xcaya cuba la, xpun wat redirection mcm lazaac wat kat blog… hari tu kena deface ngan noobs dari rootwarez… dia tau usik root dir jer, sistem lain dan database mana dorang tau hack… cth nyer, taip lazaac.com akan redirect ker lazaac.com/blog..
    .-= lazaac´s last blog ..Mana satu yang betul..? [email protected] =-.

  12. down telah membuka peluang untuk blog nih berwajah baru.. taniah xD
    .-= Eldy´s last blog ..Dapatkan 1 backlink daripada Google profile =-.

  13. AJ

    Berani Gagal untuk kena hacked pun bagus juga nih.. Ada sapa-sama mo hacked blog AJ? hehehe

    Leh buat contest nih 😀

    Grau ja.. AJ pun dok berjaga2x supaya web & weblog tak kena hacked. Masih belajar dan mengkaji… fuh, benda nih memang kena berwaspada.

    AJ hari2x backup database.. Langkah keselamatan 🙂

    Takpa kak Liza, pengalaman pertama blog kak dah hampir dinodai nih sib bik telah diselamatkan oleh SF.. Kalau tak karam terus.

    Menarik2x lani blog kak! Ada hikmat di sebalik ni juga kan.. 🙂
    .-= AJ´s last blog ..HIDUP BERANI UNTUK GAGAL =-.

  14. Wow! Ni la ceritanya…bila blog dah famous confirm la orang dengki pasal bila blog tersebut dapat hits visitor yang tinggi dapat jana duit iklan dengan Innity confirm ramai orang akan tempah iklan untuk earn more of income tapi bila blog yang tak famous mula la dengki pasal hits yang diharapkan tak tercapai…Kepada blogger newbie, penulisan artikel mestilah kreatif dan menarik. Baru la boleh membuatkan reader nak datang lagi ke blog famous tu.

  15. Pingback: Part 1: Blogger vs Wordpress, Mana Satu Lebih Berkualiti? | BLOG PICISAN TAPI BUKAN BLOG MURAHAN | Lizarazak.com

  16. nasib baik cuma down 30 minit.. eh benda ni dah lama jadi kan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge