4 Sebab Kenapa Tiada Ramai Kawan Wanita Mungkin Buat Kamu Lebih Bahagia

Hah. Start dah nak buat konklusi sendiri. Saya tiada masalah dengan kawan baik saya buat masa sekarang. Semuanya di dalam kawalan pihak media. hahaha. Tajuk macam nak kontroversi tapi tak berapa nak menjadi itu ditujukan buat seorang teman.

Kami baru saja lepas berborak sakan sopan. Malam Jumaat, tak baik nak gelak macam pontianak. Malam lain boleh. kehkehkeh.

Kami berdua pusing dengan perangai seorang teman lain. Saya gelarkan dia dengan Bedah. Secocock dengan perangai kepochi dia. Teman yang mengajak saya berbicara soal ini, saya gelarkan dia dengan Maria Kasanova. hehehe.

Saya dan si Kasanova gatal mulut cakap nak berjumpa hujung minggu nanti. Saya ok saja kalau tiada ke mana-mana. Saya hampir terlupa dengan si Bedah. Bukan sengaja, tetapi honestly saya terlupa.

Entah macam mana, si Kasanova contact si Bedah dan berborak. Dipendekkan cerita, si Kasanova telah memberitahu Bedah hal hang out kami itu. Wah wah, teruslah si Bedah contact saya dan mula bersoal itu ini. Pesanan Ringkas terakhir yang saya terima berbunyi begini

Hai ajak Kasanova je ke keluar nanti, dengan aku kau tak ajak pun ek. tak apelah.

Haih. Itulah masalah kalau terlebih hormon perempuan. Hal kecil pun nak dijadikan isu. Kalau umur 15 tahun, maybe boleh diterima akal. Ini 25 tahun, bersuami dan dah jadi ibu pula tu. Adoi. Mental.hohoho

Jadi, saya nak beri sedikit hasutan yang berbaur rekaan semata-mata oleh tuan empunya blog cap ayam ini ok. Harap bisa diterima seadanya. Bagi kamu hawa, harap boleh bersabar. Tiada niat untuk tidak mahu berteman dengan kamu. hehehe. Si Adam, berbanggalah kamu buat sementara waktu.

  • Wanita terkenal dengan sifat sensitif. Saya pun sama. Cuma, perkadaran sensitif itu mengikut suhu badan. haha. No, maksud saya sensitif itu kadang-kadang terlampau bagi sesetengah wanita. Contoh, bila berjalan berempat dan yang 3 wanita ini berjalan beriringan dan tertinggal yang 1 wanita dibelakang..biasanya wanita ini akan merasakan 3 ekor dihadapan cuba memulaukan dia dan pasti ada gosip! Hakikatnya, teman dia yang 3 ini tidak berjalan se “slow” dia.
  • Wanita sangat terkenal dengan sifat cemburu. Saya tak kata lelaki tak cemburu cuma pada penglihatan saya, kalau ada 10 lelaki bersama saya..hanya 1 saja yang cemburu tak tentu hala. Lain pula kalau wanita. Kalau ada 5 wanita, rasanya 4 1/2 cemburu. hahaha. Wanita biasanya jarang boleh terima bila temannya dipuji dihadapannya. Hakikatnya, di dalam hati meroyan tahap maksima dah. hahaha.
  • Wanita biasanya perlukan masa yang lama untuk keluar rumah. Pilih baju 30 minit. Pilih seluar 15 minit. Tudung yang sama colour dengan baju 15 minit. Make up kadang-kadang tebal macam mina felda masuk bandar lebih kurang 45 minit. Cari kasut yang hilang di dalam almari 10 minit. Total. kira sendiri. Kalau lelaki tak muak, saya tak tahu nak kata apa, tapi saya tak suka berteman dengan wanita macam ni. Nak nampak perfect boleh, nak melawa boleh tapi jangan over lah wei. Adoi.
  • Wanita selalu juga perasan comel. Fuh, rasa-rasanya saya tak ada teman macam ni. Memang tak boleh nak terima. Wanita macam ni even memang comel, tapi kalau dah geli-geli mengenyam depan lelaki boleh buat teman-teman lain muntah ok. Seriau aku.wakakakaka.

Kesimpulannya, kalau rasa-rasa kamu tidak sanggup dan tidak boleh nak bermuka-muka dengan perangai jelek teman-teman wanita di luar sana..ambillah langkah awal. hahahahaha

Artikel Berkaitan

29 responses to “4 Sebab Kenapa Tiada Ramai Kawan Wanita Mungkin Buat Kamu Lebih Bahagia

  1. naz

    umur semakin meningkat ni, tak mao single lama2. hoho. kne belajar gak cara lyn pompuan dgn betul =D
    .-= naz´s last blog ..Tentang Anugerah Juara Lagu ke 24 =-.

  2. xun

    kalau lelaki ramai kawan wanita?

  3. agak panas tajuk di atas.. tapi aku mang setuju ngn ko.. bagi pandangan peribadi aku.. aku lebih suke berkawan dgn lelaki.. tapi ada batas.. tapi tu lah yg selalu di salah sangka org lain.. bkn aku x dek kawan popuan tapi entah! mcm kwn popuan aku sume ada balak so lebih pd balak kalo kwn laki nie da kapel pown kawan tetap kawan kdg2 awek pown leh tolak tepi sebab kawan.. kalo popuan?? pehh! kawan da kenal sejak sekolah boleh di ke tepi kan sebab pakwe baru kena sebulan dua.. bhak3 wat de siyal!! 😛 malas nak taip pnjang2 kang silap2 x muat space komen ko.. kui3
    .-= yash´s last blog ..Gerhana Bulan 1Jan2010 =-.

    • wakakaka. muat siut. bosan kawan ngna pompuan macam tu. aku gelar pompuan jakun. hohoho. ntah ek, aku kawan ngan semua orang. laki n gurl cume if lelaki aku leh wat sarkas and diorang cool aje. of gurl, salah cakap or ksar sket dah kecil ati. huwaa.

      • ha! nie kenapa satu sebab lagi aku tak suke berkawan ngn popuan… bkn x suke tapi kurang suke. kasar sket pehh tacing tak ngt wa ckp lu.. da la aku bkn jenis reti pujok da tak tegor berhari2 nak wat camne aku da mang kasar dr dulu kenal lama tapi x paham nie yg aku x paham pakwe baru kenal sebulan 2 paham ke kalo kene sepak segala bagai kan.. ha3 bongek la weyh! marah nie! ho3
        .-= yash´s last blog ..Gerhana Bulan 1Jan2010 =-.

  4. Kalau ada 5 wanita, rasanya 4 1/2 cemburu.
    really? I dun have a lot of female friends, but i suppose its true. Saya dengar Wanita famous dengan jealous attitude mereka.

  5. hohoho aku ada lebih ramai teman wanita berbanding teman lelaki… hohoho
    .-= nazrien´s last blog ..6 sebab untuk tidak menulis post dengan terlalu kerap =-.

  6. wahahaha. bab mekap tebal2 tu. mmg aku fedup gak. ade mmber aku. bila tepon die kate nak siap dah ni, tgh pkai kasut. tggu punya tggu, nk dkat stgh jam… choi
    .-= paeh´s last blog ..gc vs gb =-.

    • kahkahkah, biasanya, kalau aku kol kawan2 girl aku n cakap lagi 30minit dah bley datang amik die kat umah..aku akan gi sane selepas minit ke 50. wakakaka

  7. well.. ladies are more emotional.. that’s normal =)
    .-= kenwooi´s last blog ..Kenwooi Toaster On Sale! =-.

  8. wah,layout baru.tapi entah kenapa saya sukakan layout yang lama…
    .-= eyriqazz´s last blog ..Nuffnang Friso Gold Family Day Out =-.

  9. wooo..klu ak nak puji pmpuan kna puji msa dia dok sorg2 la ya..?? tp nnt dia kta ak nk ngorat dia plak..haih mmg btoi pmpuan ni ska buat laki penin..!!
    .-= kojack´s last blog ..PAK GUARD BERLELUASA =-.

  10. aku sama dgn eyriqazz..aku lbh ske dgn theme lame ko..hehe
    .-= x-po´s last blog ..AKU TAK NAK JADI MACAM SI CAPIK =-.

  11. Saya paling tak suka perempuan gedik.!Ngada2 betollah.!!
    .-= AkuEmat´s last blog ..Isu Guna Kalimah Allah Di Gereja.Oh My God!! =-.

  12. haha. best2. dapat ilmu pasal wanita pulak kali ni
    .-= ariff´s last blog ..Mengapa Rank Alexa blog.ariff Tinggi Melampau? =-.

  13. pasal tu la aku malas nak kawan pmpuan. ish3. hehehe…
    .-= juanghidup´s last blog ..SEMANGAT YANG HILANG =-.

  14. (Wanita selalu juga perasan comel)…

    hehehe…betul2..aku selalu tgk blog2 girl2 nie..gambar diaorang selalu mulut muncung jer takpon lidah terkeluar…ops..sorry girl2..
    .-= rizputra7´s last blog ..Jom Bantah Cara Aman.. =-.

  15. Assalamualaikum. Kalau part memilih pakaian memang setuju sangat. PErempuan kalau tak sedondong pakaian diorang tak nak keluar ni.
    .-= Motivasi Kerja´s last blog ..Cashier Yang Ceria =-.

  16. haah kan…
    da soraNG membe y kuat jeles la kalo membe lain kena puji…pdhl memang layak dpuji pon..meluat gak pmpuan type cmtu…bajet diri sempurna..pdhl xde pe bnda pun dia tu..prasan cantik ada la..
    .-= OranGe´s last blog ..Girls Outing..at last…. =-.

  17. fit

    suma ciri dalam list tu memang sikap yg comel.. tu yg suka tu..bleh wat isu lak lepas tu..wat bahan gurau haha
    .-= fit´s last blog ..Lenguh kaki? Hilangkan sendiri hanya di rumah! =-.

  18. thanks for sharing..:)
    .-= monica´s last blog ..i need nurul.T_T =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge