Semua nak pasang azam. Mungkin ini azam terbaik daripada saya!

Tahun baru 2010 tinggal lagi beberapa jam saja. Apa azam Tahun baru 2010 korang ek? Azam tahun baru 2010 saya sangat simple. InsyaAllah, nanti saya kongsikan naa 🙂

Sebelum tu, saya nak ucapkan  selamat ulang tahun ke ” ” buat teman saya. Beb, sesungguhnya kamu sudah semakin meningkat dewasa tahun ini. Sudah-sudahlah membuli dan menjeleskan empunya blog ini yek. kehkehkeh. Happy birthday ye!

happy_new_year

Ok, berbalik soal azam tahun 2010.

Saya sebenarnya kurang selesa bila menyentuh bab ini. Bukan apa. Cuma tidak mahu meratapi sesuatu yang tidak kesampaian saja. Tapi, kali ini saya perlu positif dengan semua perkara.

Saya tidak mahu menoleh ke belakang lagi dan menyesal dengan apa saja yang telah berlaku sepanjang tahun 2009 ini. Walau pahit kenangan dan perjalanan hidup, itukan takdir saya. Saya tidak mahu salahkan sesiapa. Lagi-lagi Tuhan.

Esok, saya dan kamu akan melangkah masuk ke tahun baru 2010.

Saya punya impian dan azam. Kalau boleh, saya mahukan yang terbaik daripada Tuhan. Hidup kita bukan untuk bersedih buat selamanya, jauh sekali untuk berduka. Ayuh, bangun dong! 🙂

Hah. simple kan azam saya? hahahaha. Maybe orang lain, akan senaraikan perkara yang dia mahu. Tapi, saya tidak . Cukuplah saya minta yang terbaik daripada Tuhan untuk hidup saya.

Perjalanan hidup saya, walau apa yang saya mahu tetapi saya juga tahu. Semuanya kerja yang di Atas. Rasa segan pula bila saya pandai-pandai mahukan itu ini.

For me, mahukan yang terbaik adalah permintaan TERBAIK dan sudah mencukupi daripada hamba untuk Tuhannya 😉

Selamat Tahun Baru 2010 semua!!

Artikel Berkaitan

18 responses to “Semua nak pasang azam. Mungkin ini azam terbaik daripada saya!

  1. selamat tahun baru ayam katik. hohoho. semoga kita semua dapat yang terbaik

  2. semoga azam cik liza termakbul..amin~~..huhu

  3. Yup btol kata kamu…Semoga esok lebih baik dari hari ini

  4. sgt melankolik owh btw slmt tahun baru,azam baru,semua baru aa..jgn lupe cari pakwe baru hahaha……..=)
    .-= [email protected] last blog ..2009 Sudah Jadi Buku Sejarah =-.

  5. U r rite Lizz…Mahukan yang terbaik sudah cukup dijadikan sebagai azam itu.Teringat zaman sekolah dulu,tampal target SPM di almari dan tgk tiap2 hari…berkesan dan Alhamdulillah,hampir semua target itu dicapai..Matlamat yang ditulis lebih cenderung untuk menjadikannya satu kenyataan…Bagaimana ia terjadi tiada sesiapa yg mengetahuinya..
    .-= eyriqazz´s last blog ..Kepulangan Sally =-.

  6. ok la tu ade azam,, saye langsung x penah tepikir nak ade azam 😀 lg teruk… hahaha
    .-= hilmi´s last blog ..Facebook: Satu Evolusi? =-.

  7. Selamat New Tahun! Erk? Hepi Tahun New! Adeihh…. yg penting semoga usia yang meningkat mengajar kita menjadi lebih dewasa. Hehehe

  8. selamat tahun baru..
    ayuh kita bangkit..

  9. Dah lepas taun 2009.. Just buang yg keruh a.k.a bnda jahat yg kita wat.. Selamat Tahun Baru 2010 tuan tanah..

    p/s : Spam Protection : Sum of 2 +10? = Math aku fail apa jawapan neh?
    .-= KertaZ´s last blog ..Good Bye 2009! Hello 2010! =-.

  10. yeah! bangun dong ! beli la buku jangan bersedih.berguna taw.

    selamat tahun baru 😉
    .-= biela´s last blog ..Tahun baru?Apa yang istimewanya =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge