Perempuan akan nampak manis kalau ada 5 perkara ni

Tips ini sesuai untuk wanita saja. Kalau degil dan mahu jugak guna pada lelaki, boleh jugak. Cuma, sila tukar perkataan manis kepada perkataan macho dan bersiap sedia untuk jadi pondan..hahahaha

sweet1600

Perempuan akan nampak manis, kalau pakai tudung. Itu saya tahu. So far, saya tengah belajar tahan daripada tabiat buruk sedari sekolah lagi. Tangan saya selalu laju bukak tudung, bila rasa panas. Padahal tahu, api neraka lagi panas.

Perempuan akan nampak manis, kalau duduk sopan. Bersimpuh. Tapi, maaf. Saya ada masalah kepanjangan kaki sikit. Bila kaki panjang, bersimpuh itu membebankan saya. Saya bersimpuh bila keliling saya makcik-makcik  saja. Kalau dengan kengkawan biasa, tak kuasa. hahaha

Perempuan akan nampak manis, kalau sentiasa murah dengan senyuman. Oh, yang ini langsung tak ada masalah pada saya. Sifat semulajadi saya. Sampai dengan pak cik Indian tukang cuci kereta pun saya senyum. Akibatnya, sampai sekarang bila terserempak dengan saya..uncle tu akan beri senyuman bapak super manis untuk saya!  Gigi uncle tu macam rabbit. Comel sangat. hehehehe

Perempuan akan nampak manis, kalau bercakap lemah lembut. Sorry lah. Saya memang agak kasar. Tapi, bukan dengan semua orang. Saya kasar dengan kengkawan lelaki and perempuan yang dah biasa. Sedikit berusaha untuk berlembut dengan perempuan yang baru saya kenal. Lelaki saya memang akan cakap kasar unless dia boyfie saya. Tapi, saya akan automatis menjadi lemah lembut bila dengan makcik-makcik. Kena hormat orang tua woo 😛

Perempuan akan nampak manis, kalau tak gedik. Cantik macam mana pun perempuan tu, kalau dia gedik…percayalah! Banyak cacian tentang gedik itu berbanding pujian soal cantik yang ada pada dirinya. Semestinya, cacian itu saya ketuanya. wakakaka!! *Gila anti perempuan gedik!!! haiya

Akhir kata, Selamat berusaha menjadi wanita manis. Saya tak mau.hahaha

Artikel Berkaitan

58 responses to “Perempuan akan nampak manis kalau ada 5 perkara ni

  1. yang last sekali…mostly laki mmg x suka..tapi x semua laki x suka..ada jgak laki yang suka 😀

    bagi aku..aku x suka pompuan yang suka Cover2 manis.. Begone pest dehh 😛
    .-= Melz´s last blog ..Quiz Melz 1 =-.

  2. xmahu guna tips ni…, tapi nk tambah tips lagi utk memaniskan wanita…

    #6 : Perempuan akan nampak manis, bila lumurkan air gula pada muka…tunggu sehingga dikerumuni semut…

    #7 : Perempuan akan nampak manis, bila selalu makan makanan manis2, lebih2 lagi nmpk manis bila dikesan sebagai positif penyakit kencing manis.

    #8 : Perempuan akan nampak manis, bila gunakan pemanis sebagai ganti daripada ginju…x percaya., try cuba…

    #9 : Perempuan akan nampak manis, bila hari2 sebut/sokong manisnya madu (bermadu) haha…baru la lelaki suka pun sayang perempuan manis.

    #10 : Perempuan akan nampak manis, bila tidak berlakon memaniskan muka dia. bila cuba memaniskan muka, konpem mukanya nmpk masin, sbb control ayu…haha..

    just kidding……..
    .-= syinrayafa´s last blog ..Bloggers Tee : Dah sampai dah… =-.

  3. hak3 aku ngaku aku bukan pempuan yang agk manis di mata org ramai.. giler la kalo da balik 3 4pagi dgn kawan2 laki 4 5org.. apa org akn kata? sedih.. org hanya tgk luaran.. T____T tapi sebaliknya.. haish.. huk3 *emo jap*

    • eh eh? nape ko tibe ni wei? ade ape2 naa?
      so far, aku tak pernah lak kuar ngn laki balik kol 4 pagi. ngan gurl pun..bley dikire ngn jari. tp, honestly bukan sebab malas nk dgr mengate tp thats not my care hidup.

      dulu2 bolehlah, bile makin dewasa ni..no need lah. huhuhuhu

  4. tak payah nak jadi hipokrit. tak payah nak ubah jadi manis kalau hakikatnya kita bukan macam tu 🙂 perempuan kasar macam scha al yahya tu pun ramai je lelaki nak.
    .-= Rara´s last blog ..Jom menang nintendo wii! =-.

    • yes, betul. aku mmg tak pernah nak pakse2 diri jd manis.comeil. kalau dah tak comel..ko wat plastic surgery pun blum ttu comeil. muahaha.

      bersyukur apa aja. scha tu aku xheran kalo realiti die mmh cam karekter dlm awan dania..cuz aku pun tak betul macam die gak. cume, sore aku tak beso cam gitu lah. wakakaka

  5. murah dengan senyuman..oleh itu saya nak senyummm..hahaha 😀

  6. alamak. sy masih belum berjaya utk menjadi perempuan manis. he ;p
    .-= ween´s last blog ..Blogger, jom buat gathering? =-.

  7. pompuan akan manis bile tangkap gambar dengan henfon sendiri dalam bilik..
    haha
    .-= izwan7´s last blog ..Aksi pengecut seorang anonymous =-.

  8. amyken

    alamak antara semua manisan2 di atas..saya xcukop manis lg..
    senyum ngan org kenal je. cakap kasar ngan member2..ngan makcik pakcik je cakap lembut..huhu..adoi bila nak ubah ni

  9. mmg menepati ciri-ciri yg dicari lah….tp bkn sng nk cari….
    .-= Piston Pecah´s last blog ..Koleksi kereta Bintang-bintang EPL =-.

  10. memang manis la kalo buat semua tuh…

    tapi aku tak dapat la nak buat…setakat senyum tu boleh la kot…lain2 tuh, cam harapan je nak buat…

    hahahaha…
    .-= ArNIeZzz´s last blog ..Panadol.. Anyone? =-.

  11. jangan hanya manis luaran, peribadi pun kena manis juga. aku setuju sangat2 dengan post ko. sume aku buat, tapi sama je mcm ko. dgn kwn2 xde la nak bermanis2 sgt. hehe

    just be yourself, cuma dengan org tua kena jaga la sikit. betul mcm kata rara, scha tu kasar je tapi ramai laki suka. sebab dia comel, n x hipokrit. hehehe
    .-= chokilala´s last blog ..Cis! Sipi Lagi Nak Menang iPhone 3Gs =-.

    • hehe. scha tu kawan ngn my frenz. memang itu sifat die kat luar. tp, laki ske die tuh cuz die comeil lah kot. hehehehe.
      itulah, pade aku..wat lah ape pun, jnji kite tau batasan. bile kite patut wat, bileh kite patut berubah. aku mmg hormat sgt org tue cuz if tak, mak aku karate. wakakakaka

  12. lizz, serius aku benci pompuan gedik! gedik2 sgt, bagi lempang je… sure settle masalah. kalo dah kwn nak gedik2 x pe ah..
    .-= fikri´s last blog ..Dilema Pengguna Linux =-.

  13. oh aku bencikan gedikrian..wakaka
    .-= x-po´s last blog ..BAGUS KE JUAL MAHAL DALAM BERCINTA? =-.

  14. ‘manis’ dalam diri tu akan ada dengan semulajadi kalau dalam hati tu bersih.
    tak caya??
    +baca nasihat luqman al-hakim..tak kenal sapa tu??google it
    .-= maifreeload´s last blog ..NASI LEMAK RENDANG AYAM =-.

    • i know. hati tu raja dalam diri seseorang. tapi, hati manusia sekarang tak boleh nak dijangkakan…even nampak macam suci, hakikatnya tidak. dan mana yg dari zahirnya nampak hina, sebaliknya pula. phew

  15. lagi lizz.. lagi manis kalo selalu bgn awl, pandai masak dan suka tegur jiran tetangga which sy mmg fail awl2 lagi..
    .-= ansaree´s last blog ..hugs & kisses =-.

    • hehehe. kalau stay ngn mom mmg xbley bgn lambat. kol 9am paling lambat pun. dulu, im failed gaban bab2 masak. now, sikit2 bolehlah. tp, jangan gatal2 suruh masak nasi ayam tomato lah ape kejadah lain2. hahahaha.

      bab tegur jiran, for me..its not big deal. no prblem. as long as, jiran tu sudi nk layan gwe. wakakaka

      takper, mende ni boleh belajar if mau 🙂 nanti before kawen ngn ur cinta..make sure dah improve smue2 ni naa… hehehe

  16. 5 tips atas tue…tak satu pon ko ikut…apasal yer????
    .-= rizputra7´s last blog ..i`m yours-alysa =-.

  17. tak suka perempuan gedik dan gelenyar…
    .-= azrie´s last blog ..Gadis Khunsa =-.

  18. aiii duk bersimpuh tuh mcm gadis melayu je. hehe
    kaki panjang ah kalau duk lame2 sakit nnt.
    .-= dianna´s last blog ..When there are people love you, dont let them go. =-.

  19. wahahahahaha..nice 1!
    click ur ads!

  20. Hahaha.. really true. Right on spot.

  21. Bagi r tips untuk lelaki nampak manis lak…

    p/s:ade x lelaki gedik 😕

  22. betul..
    tapi, nak cari pompuan yang memenuhi deskripsi dan ciri2 tersebut amatlah susah.
    betul tak?

    hahaha
    .-= Arief´s last blog ..The Lighter Story =-.

  23. jue

    aku sokong tips yg last..mmg aku pun meluat giler pompuan gedix..so boleh aku join team ko..ko kan ketuanya ..muahahaha (icon tanduk dlm YM)
    .-= jue´s last blog ..My Very First Customer =-.

  24. aku pun bab senyum je lepas kot.sampai kawan aku tanya,”kenal ke orang tu?”..haha..dah nk buat macam mana..dah orang tu senyum, kita senyum je lah..bukan kena bayar pun.
    .-= Annesa´s last blog ..so O-K =-.

  25. a girl’s smile is the best..
    it gives us a great feeling! =)
    .-= kenwooi´s last blog ..About Me =-.

  26. aih smua point tk kena lansung dengan laki..
    tak leh nk tkr lain mcm bunyi..haha

  27. suka kat pompuan gedik… lol…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge