People say im arrogant

THE+ARROGANT

Saya blogging pada awalnya, sekadar suka-suka. Main-main . Bila ada perkara yang terbuku dihati, saya coretkan di blog murah saya *kahkahkah! Blogspot, maafkan diriku. Aku kadang-kadang jadi berlagak tak bertempat. wakakaka. Cuma, bila dah rasa seronok menulis dengan sesuka hati. Saya decided ingin serious berblogging.

Saya tahu, untuk berjaya bukan mudah. Kita tak boleh dengar apa orang kata. Jadi, saya persetankan saja bila ada yang komen itu ini tentang gaya penulisan saya. Ada yang kata, saya terlalu sastera. Saya biarkan saja bila mengenangkan, si penegur itu someone yang saya sangat kagum dengan hasil tulisan diblog beliau.

Terlalu kagum, sampai tiap-tiap hari saya akan baca dan tertunggu hasil coretan beliau yang sangat bersahaja. Walau pedas setiap kata-kata yang dia coretkan, tapi kalau bijak menilai…no problem! Saya tetap suka.

Bila ditegur tentang perkara yang terang-terang itu saja anugerah Tuhan buat saya. Maksud saya, penulisan yang sedikit sastera itu. Tidak banyak, sedikit tetap saya terguris. Mungkin tidak lama, tapi sempat jugaklah saya sedih dalam 15minit setengah! Wakakakakaka.

Mujur, saya memang jenis tidak endahkan apa kata orang. Ya udah, ngga suka ama tulisan gwe..ngga apa-apa dech. Gwe ngga marah, apa lagi berdendam. Manusia punya hak untuk berkomentar. Silakan.

Alah, tapi saya bukan budak kecil. Asal ditegur, terasa dan mula merajuk. Melarikan diri daripada kenyataan. Hakikatnya, saya masih berteman dengan blogger ini. Masih membaca hasil tulisan beliau diblog dan sesekali meninggalkan jejak juga.

Saya tak ada masa nak bemusuh tentang hal cemetot. Kehkehkeh. Dia laser, tetapi honestly saya suka juga sebab dia jujur dan berani. Ternyata, dia anak jantan! Bagus.

Lupakan tentang si penegur itu.

Jumaat Lepas, saya agak letih gara-gara tenaga banyak dah diguna untuk mentelaah buku yang saya tak suka. Muahahaha. Final exam dah habis, tapi saya masih perlu buat demo sistem Selasa nanti. Tension saya belum habis.

Even ada kerja, tapi saya tetap chatting dengan kengkawan.

Sampai satu masa, saya terlalu letih. Jadi, saya tukar status saya pada “invisible”. Entah, macam mana someone “buzz” Yahoo Messenger saya. Ikutkan rasa letih, saya tak mahu melayan. Tapi, bila difikirkan yang “si misteri” ini sudah berkali-kali menegur sebelum ini dan saya abaikan kerana terpaksa.

Saya perlu fokus untuk final exam waktu itu. Sila faham.

Saya tak sampai hati. Jadi, saya balas teguran dia. Pada awalnya, baik-baik saja. Entah, tiba-tiba dia bertanya tentang Facebook. Saya tak perlu berbohong. Jadi, saya jawab sejujurnya. Saya katakan padanya, saya punya account Facebook, Cuma tidak aktif sangat.

Dia kemudian bertanya lagi, kalau dia mahu Add saya sebagai kenalan akan di approve atau tidak?

Saya tak mahu dia tertunggu untuk request yang saya tak akan approve itu. Jadi, saya jujur. Saya katakan padanya sekali lagi. Saya tidak aktif dengan Facebook. Niat saya baik, saya tidak mahu dia berkecil hati gara-gara saya tidak approve nanti.

Tapi, rasa macam nak gigit laptop pulak. Niat saya baik, mahu menjaga hati dia. Tetapi, ini pula ayat yang diberikan pada saya. “Kerek betul”.

Ok, kalau saya kerek, saya tak akan layan “buzz” kamu yang tak pernah bermanfaat pun selama ni. Sekadar kata-kata kosong. Saya punya kerjaan yang lebih penting untuk saya buat, tapi saya bukanlah manusia sombong yang berlagak tak tentu hala.

Lagi pula, siapa saya untuk kerek? Saya bukan artis.Itu hak saya. Kamu bukan sesiapa dengan saya pada dasarnya.

Sekarang kamu semua tahu, kenapa saya katakan sebelum ini..yang saya sangat susah hendak percayakan orang dan bersahabat dengan semua orang? Ini salah satu sebabnya. Saya cukup bosan dengan karenah manusia yang suka buat andaian sendiri.

Saya ada cerita lama dan alasan untuk tidak terlalu rapat dengan bloggers. Belum masanya. Saya bukan baru dengan dunia maya. Tiada langsung istilah diskriminasi seperti yang kamu tuduh saya. Saya bukan ahli politik. *Aku benci tentang politik songsang negara ni. Kamu langsung tidak bertanya apa sebabnya dan dengan mudah mengecop saya sebagai “budak [email protected] berlagak” dan mendiskriminasikan bloggers semua.

Kamu perlu diajar tentang hal satu ini. Bila bercakap, biar berlapik dan kalau betul melayu, sila jaga adab. Itu saja. Sekian, ceramah free. Sorry, siapa yang malang dan terbaca..sorry! wakakakaka.

Oh ya, saya ada urusan sehari dua ni. So, memang blog tidak diupdate. Muahahaha. Sila bergumbira buat yang tidak suka dengan blog ini. Kikikiki.

Artikel Berkaitan

44 responses to “People say im arrogant

  1. lain kali jgn layan freak mcm tu..
    .-= Ariff´s last blog ..Airbus A350 XWB in Malaysia =-.

  2. dont bother la okay? =)
    .-= kenwooi´s last blog ..My Graduation Robe and I =-.

  3. hehe kdg2, walaupun kita busy or tensen, kita still kne jaga ati n perasaan org..
    .-= x-po´s last blog ..PENGALAMAN DI BUKIT JALIL =-.

    • alhamdulilah, even kepala aku berserabut ngan kerja2 master cipan aku..tapi, bab jage ati kengkawan aku no hal. esok nak exam pun, aku layan jugak.

      tapi, kalau aku ngah serabut cam nak pecah kepale study..orang sakitkan ati aku time2 aku sibuk2 nk jage ati diorang…sorry ar. alang2 dah kate aku kerek, biar aku kerek btul2. kehkehkehkeh

  4. aku juga terima situasi yang sma..
    tapi mulut org lizz.
    mane boleh tutup.

  5. lantakla…haha..
    facebook pun aku layan add orang yang aku kenal je..
    kalo lain dari landasan kekawan aku, aku tak add..
    hihi..

    bukan nak menyombongkan diri..tapi kalau add sekadar nak “Sape ada banyak kawan, dia menang!” baik tak yah..
    .-= ArNIeZzz´s last blog ..Anda mahu isteri yang bagaimanakah?? =-.

    • facebook aku tu utk aku main mafia wars yg sampai skrg baru macam itik kat level 11. hahahaha. mende lain aku tak tengok pun. bloggers lain ade jugak add, aku tak approve..tapi, tak ade lah diorang cakap aku kerek.maybe faham kot..

      bile, tibe2 tuduh2 camni..wat sakit ati aje. tp, dia say sorry at last lah. biarlah

  6. Hoho! Story yg tulus dari hati..
    Jadi diri sendiri sudah. Pedulikan org mau cakap ape…
    Org nk kata kerek ka, sombong ka, just be urself.
    Pape pn, bersabar aje lah. Manusia, byk kerenah. 😉
    .-= Fathiha Zainal´s last blog ..Lama sudah aku tinggalkan, kini aku terkenang kembali =-.

    • orang kata, jangan buat entry emo2 dalam blog. orang tak suka nak baca, tapi my syle lain sikit. bila entry macam emo dalam blog ni, maksudnya prob tu tak ada effect kat diri pun sebenarnya.

      itu yang boleh share cuz, nak elakkan rase marah lama2, tak baik utk kesihatan. wakakakaka. its oklah. no hal pun

  7. wah? liza kluarkan rasa hatinya? panjang benor.
    .-= juanghidup´s last blog ..RENUNGAN =-.

  8. Hehehe,cool2….Be urself…For me, tak nampak pun dimana arrogantnya lizarazak.Cooljer tgk…
    .-= eyriqazz´s last blog ..Zalimnya Suami Itu =-.

  9. kenape mcm desperate sgt die tu?
    org tanak layan sudahla
    .-= izwan7´s last blog ..Chelsea 5 points clear =-.

  10. aku ada hampir 30 fren request kt fb yg aku tak approve sbbnya tak knal pn.klau setakat nk tmbhkn angka kt fren list,baik x perlu.lantaklah apa org nk kata, yg pntg kita tau apa kita buat.
    .-= Annesa´s last blog ..lose some to gain some. =-.

    • 30? pergh! melimbun. aku belas2 aje kot 😛 *oh, kantoikan diri sendiri. muahahaha

      pada aku, mende2 ni camni depends on keselesaan orang yang kite add tu jugak.kalau dah approve kang, nak kene setting privacy lain..susah lak. malas.

      bile aku cakap, nanti aku create 1 account khas utk kawan2 online aje..die ckp aku disriminasikan plak. till nowm aku tak tahu fahaman politik ape yg aku amik sampai org ckp aku diskriminasi ntah 🙂

  11. sometimes kita kena la jugak kerek, betul tak?
    wahahhaahah
    .-= Arief´s last blog ..Bad Start =-.

    • yeah, before this..im tried my best utk satisfy semua orang even rasa penat ke ape..lepas ni, tak kuaser dah . kerek pun kereklah. whateverlah nak cop aku pun.hehehehe

  12. hehe.. nampaknye anda sudah mula ada stalker tegar. tanda blog yg semakin femes!
    .-= kusut´s last blog ..My Top 5 Treat List =-.

    • ish, mana ada. blog sekadar dipinggiran, anak ayam aje yg sudi nak baca lepas balik pasar. muahahahahaha.

      *if femes sekalipun, tu bukan tiket nak tukarkan aku jadi kerek, manusia kat luar tu yang suka2 wat cop mohor camtu. sedey menggigit lutut woo. kehkehkeh

  13. saye pon sombong gaks…
    die xknl kot…sbb 2 ckp cm 2…
    .-= Piston Pecah´s last blog ..Sukan Base…lompat menara KL..berminat ker??? =-.

    • ye ke? ntah, aku YM ngan aku ok aje. even, mule2 aku rase cam aku ngah chatting ngan polis dok soal siasat aku dok kat mane..tp aku sker gak YM ngn ko cuz aku rase ko someone yg funny lah.

      takpe, bagi aku present final project aku dulu naa. nnti, aku sambung YM ngn ko 🙂

  14. i would take that as a compliment.. serious.. people cant get to know u more, thats y they call u arrogant.. but actually u had a personality they never had.. lizz sejuk.. eh.. koool.. 😛
    .-= ansaree´s last blog ..yess.. saya sudah tua! =-.

    • lizz sejuk? yeah, of course!!! selalu kene rendam dalam ice cube. hahahaha. macam yg kamu cakaplah, orang tak kenal siapa saya sangat.. kamu pun sama kan? just through this blog.

      tapi, so far tak ada pula yang lain cakap gwe kerek. gedik maybe sometime. wahahaha

  15. haha, selalu gak jadi cm2.. time2 nak relax2 tenangkan diri ada je yang sibuk nak tu nak ni.. klau awek sendiri tkpelah.. ni tak kenal pun sapa.. orang cm2 plg bgs tak yah layan.. kerek tak kerek aku punya pasal.. tak gitu? hehe

    • ko jiwe kental tak pe wei. aku takleh gak. orang dh buzz, if tak ade keje nak kene antar..aku layan even taklah taip wat karangan SPM kan? hahahaha.

      cume, sakit ati gile bile tibe2 org tuduh aku cam gitu. hampeh

  16. bleh juga letak topik entri ini.. jg etika ketika chatting.

    bg sy,setiap yg sy tulis, biarlah sesuatu yg boleh diucapkan dgn mulut. Barulah xckp kata2 kesat.

    Nak ‘buzz’ ciklizz bleh? huhuhuhu :p
    .-= meo188´s last blog ..Aksi gadis urban seksi – Berusa VS Zeq =-.

    • i dont get what ur trying to tell actually. its ok.
      for me, memang ratu kata-kata sesat. kalau tak percaya..boleh ask Melz. bila chatting ngan die, die selalu kene “kepale otak hang”.

      utk org macam rude, tapi maybe si Melz ni Johorean jugak kot.so, die siap leh kepale otakkan aku balik. muahahaha. *niat lain, utk berborak bukan nak being rude.

      lagi seronok macam ni. tak perlu nak rase janggal bile chat ngn org camni. tak pernah die ask aku study ape, kat mane, course ape. nak tgk pic or what. santai habis wo! tak yah die buzz aku, aku yg akan buzz die 1000kali 😛

  17. Buang masa. Betul! memang buang masa kalau add orang yang macam tu..
    .-= zuls´s last blog ..Twitter Advertising Untuk Kempen Politik !? =-.

  18. aku selalu Buzz ko kat ym..ko marah ker???kalu tak marah aku buzz banyak2 hahahahaha
    gigit laptop ko sampai hancur……
    .-= rizputra7´s last blog ..Beyonce & Justin Timberlake – Single ladie =-.

  19. Hey, aku tak sempat nak bace entry2 korang yang baru. tapi, aku akan bace esok. lepas presentation. kat atas ni, ade link2 entry baru korang. so, dont worry!

  20. Gua yang sanggap 😀

    neway Bila ditegur tentang perkara yang terang-terang itu saja anugerah Tuhan buat saya. Maksud saya, penulisan yang sedikit sastera itu. Tidak banyak, sedikit tetap saya terguris.

    Adakah gua yang menegur ? kalau gua..sorry na 😛 gua x maksud apa² gua masih baru dalam dunia blogging personal.. banyak jgak gua kene belajar..hehehe
    .-= Melz´s last blog ..Tips : Boleh Berjimat di McDonald =-.

  21. salam..sabar jelah..nk wat mcm mane..harap,awk keep blogging!
    first time,park my foot on ur gorgeous blog..hehehe..
    .-= king´s last blog ..My PapaDom =-.

  22. Pingback: Good bye final exam. Damn best! | Lizarazak.com

  23. marah ye akak lizz?hohohoho..kool sis kool!

    biasa la manusia..mcm2 karenah..kadang2 kalu terlampau jaga ati org sgt,parah nnt..diri sendiri jgk yg merana..
    .-= adrenal´s last blog ..3 punca utama kegagalan dalam perniagaan =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge