Sticky note: Contest 3 in 1 for you-closed

Eh, meh sini. Saya nak beritahu. Saya akan pergi ke Kuching, Sarawak jam 7am nanti bersama keluarga terchenta. hehehe. Holiday!

Jadi, sepeninggalan saya nanti. Saya nak buat 1 contest simple. Simple sebab habuannya pun taklah seberapa. Tapi, kalau nak buat topup tu boleh lagi. wakakaka! Its for fun lah. At least, bila balik nanti ada jugak tugas nak buat kan? Kena judge and pilih pemenang 🙂

join now

Updated: Due date dilanjutkan sebab tiba-tiba tuan blog rasa seronok pula nak main contest ni.hahahahaha! So, kalau ada yang nak join lagi..silakan dan please check tarikh tamat contest yang baru ek 🙂

Contest ni, ada 3 dan jangan gelabah sebab kamu boleh pilih mana-mana yang kamu rasa nak join. If tak nak pun tak apa. Cukuplah sebarkan berita. muahaha! Ok, 3 in 1 contest tu adalah :-

1) Pertandingan membuat banner untuk website Lizarazak.com

Syarat-syaratnya:-

– Warganegara Malaysia termasuk kelantan dan Terengganu. hehehe

Tak perlu ada blog untuk join sebab banner tu bukan untuk blog korang tapi untuk Lizarazak yang buta seni ini 🙂

– Banner tak payah nak gelabah buat sebesar alam semesta. Cukup 125×125 aja size nya.

– Basically, no trademark or saya tak minta lebih-lebih sebab i just give you RM10 rite? hehehe. Agak-agaklah. Just keep it simple. Saya suka element vector (tak tau, sila google.hehe), bagi color terang jangan color tanah (coklat takmo kalau boleh) , tertulis perkataan Lizarazak.com

– Penyertaan,sila hantar hasil seni korang yang tak buta seni macam gwe di lizarazak84[at]gmail[dot]com

– Sila inform penyertaan korang melalui ruang komen di bawah ok.

Tamat pada: Tepat jam 12 am 21 Disember 2009

* Pemenang akan menerima wang RM 10 (boleh buat beli sim card baru kan? hahaha)

———————————————————————————————-

2) Pertandingan request topik artikel mengikut kehendak hati sanubari

kikiki. Seriously, memang senang nak mati yang ini. Macam bonus. Syarat-syaratnya ialah :-

Perlu ada blog sendiri

– Sila senaraikan 5 saja topik-topik pilihan korang. Sukahati as long as korang tak request saya buat entry pasal porno dan minta letak sekali video 3GP. hahaha!

– Setiap request perlu diletakkan sekali di dalam blog masing-masing dan perlu di link kan ke blog Lizarazak.com

– Akhir kata di dalam blog perlulah berbunyi bertulis begini :

Request saya perlu diterima kerana…………….(suka hati korang nak merepek berapa panjang.hahaha)

– Sila inform penyertaan korang melalui ruang komen di bawah ok.

Tamat pada: Tepat jam 12 am 21 Disember 2009

* Pemenang akan menerima wang RM 10 (boleh buat beli kuaci RM1.50 banyak-banyak)

——————————————————————————————–

3) Pertandingan memuji dan mengutuk sampai bernanah

Syarat-syaratnya :-

Wajib ada blog sebab, korang perlu kan platform untuk memuji dan mengutuk beramai-ramai kan?

Senaraikan 3 perkara best-best dan 3 perkara paling tak best tahap cipan tentang blog Lizarazak.com. 3 je naa, korang jangan lelebey. muahahaha

Hasil kutukan dan pujian hendaklah dimasukkan didalam blog memasing dan sila link kan ke Lizarazak.com. Wajib, tiada kompromi! hahaha

– Tak perlu buat ayat bodek seperti pertandingan no 2.

– Sila inform penyertaan korang melalui ruang komen di bawah ok.

Tamat pada: Tepat jam 12 am 21 Disember 2009

* Pemenang akan menerima wang RM 10 (boleh buat beli nasi goreng dan makan dengan kawan naa)

———————————————————————————————–

Itu saja. Tiada sebarang paksaan. Contest 3 in 1 ni saja-saja. For fun. Kalau nak kaya, memang tak boleh. Kalau nak kasi mesra sesama bloggers maybe boleh 🙂

So, good luck!!

UPDATED: KLIK SINI UNTUK SENARAI PENYERTAAN SETAKAT INI

Artikel Berkaitan

113 responses to “Sticky note: Contest 3 in 1 for you-closed

  1. aku nak join..tapi brr pas join beberapa kontes..rehat jap le..hehe
    .-= ain_chokio´s last blog ...:bang..sy nak dok uma jela pas kawen:. =-.

  2. Liza liza..
    aku amik 3-3. so… 30.. sedia kan rm30 tuk aku.. hehe..

    and kontest no 3 tu.. sblm aku nk join.. aku nk tanya, aku qualified x?

    are u sure?

    hehe
    .-= Mr K´s last blog ..Top 10 Blog yang Aku Pasti Baca Kalau Ada Entry Baru Di Dunia Blogging. =-.

  3. lizz, aku nk join! pasal banner tu, ko takde trademark pape ke ntuk blog ko? avatar ke? konsep blog ko ke? bleh aku try wat..kekeke
    .-= mello´s last blog ..Housemate bangang, korang bengang tak? =-.

    • oh trademark yek. xder ar tp jap aku edit basically ape aku nak naa. wei, aku tau ko teror art wei. aku bace blog ko!!! cun creative woo. hehehehe

  4. wow..syok2….
    mybe aku juin salah satu or salah dua or salah tiga….
    wakakaka…tgh cari mase yg sesuai tuk menjuin kontest ko ini….
    .-= ruff´s last blog ..Sape nak jadi bestfriend aku…… =-.

  5. Slamat bercuti!!
    .-= eyriqazz´s last blog ..Happy Birthday Mak =-.

  6. nak join tapi x layak..camner tu..
    .-= suemy´s last blog ..Susu Skim=Susu Penuh Krim. Benarkah susu menurunkan berat badan? =-.

  7. 10je? aiseh..hehe
    .-= kusut´s last blog ..tentang Moving Day =-.

  8. slmt terbang ke kuching sarawak cik liza..!
    .-= si budak aboi´s last blog ..Sahabat =-.

  9. ash

    menang tiga-tiga dapat rm30 dh..huhu. boleh la nak join 😛

  10. Hmm..kalo msuk 2 contest pun blh kan??
    jap,xmo tamak..
    Hmm..nak kontest yg mengutuk @ membodek..
    Kasi pikir dlu lar..hahaha

  11. okay i’ll try the banner one..
    will do it when im free..
    125×125 ya.. =)
    .-= kenwooi´s last blog ..Launching Banner FAIL =-.

  12. selamat pergi dan selamat pulang ye lizz.. 🙂

    my nu url: darlinglittledarling.blogspot.com

  13. wa.. ade competition la. ntni tgk camne dulu. yg first tu mmg xbleh la sebab aku memang buta seni. huhu..
    .-= Ariff´s last blog ..Kamera DSLR Entry Level Terbaik =-.

    • wahahaha!!! aku punye semangat nak bace ape ko tulis pasal aku aritu…so, aku dah bace mase kat Kuching lagi woo.wakaka. thanks wei!

  14. Ingatkan nak wat banner.. sekali vector daa.. tak sempat nak belajar lagi..
    .-= zuls´s last blog ..Follower atau Duit? Buat Duit Twitter =-.

  15. contest 1)

    ko mintak element vector.
    lepas tu hadiah bg rm10.
    boleh? aku rasa baik lah kalo ko
    google dulu mcm mana nak buat
    element vector tu. lepas tu
    baru decide nak bagi hadiah berapa rm.

    eh.kenapa kelantan dengan terengganu
    ko bold kan? ada diskriminasi ke?
    .-= yonna´s last blog ..Y573 : Over Excited :p =-.

    • aku dh google, melimbun sumber2 haram untuk vector tuh. kacang peas je kalau orang tu tak bute seni. pandai2 ar nak hidup. why not ko yang google dulu naa? 🙂 lagipun, aku tak cakap vector tu mende wajib…someone ask me, then aku jawab mende yg aku suke..tapi mende tu bukannyer wajib muakad 🙂

      kelantan n terengganu tu..aku bold sebab tibe2 mouse aku terbold kan tulisan tuh. muahaha. maybe ko kene bace entry before ni if nak faham kenape nampak macam ade ngader2 bila aku bold kan .hehehhe. u need to fully understand pasal blog2 orang before nak komen. sekian, terima kasih 🙂

      jumpa lagi

  16. akan try yg 1st…hehe..cuma yg vector tu lemah sikit, kena pakai illustrator..tak pe try jer..:]] InsyaAllah sempat kut…
    .-= Nine´s last blog ..Download : Adobe Photoshop CS3 & CS4 Portable =-.

    • pandailah jugak ko gune illustrator..aku gune mende alah tu sure lukisan anak sdare aku lagi lawo. muahaha

      aku dah extend due date tuh, if nak join..boleh. if takpun tak xper

  17. peh! gile byk contest satu masa…
    tadi aku pun hmpir2 nk wat contest..haha
    tapi takpe..aku lupakan saje niat murni ku itu nak2 skrg musim orang buat contest..
    tnggu la musim ni da berlalu n time tu takde org nk wat contest baru aku akan terkedek2 wat contest gak..haha
    *ape da aku merepek ni..huhu

    • takper, aku faham repekan ko wei.muahaha! ko bagi contest aku tamat dulu naa. ko relax2 dulum pi main guli ke ape dulu naa. wahahaha

  18. nak joi….tapi xde bakat langsung plak dlm tiga2 contest tu..huhu
    collect duit dari fb je la dulu 🙂
    .-= wan2911´s last blog ..Paypal Nak Bagi Duit Ujung Taon 🙂 =-.

  19. slm…

    wah, baru perasan entri nie….

    org indonesia xleh masuk ke? apakah?

    huhuhuhu…
    .-= meo188´s last blog ..Fine Arts: Jejaka Pantai Timur di Sintoque =-.

  20. Camne nak buat banner?Teringin juga ingin belajar
    .-= eyriqazz´s last blog ..Lelaki Oh Lelaki =-.

    • gune adobe photoshot boleh, illustrator boleh..just set kan size tu pade 125×125 and then bley start design. part ni, xdapek den nk nolong cuz i bute seni:P muahahaha

  21. eh i still havent do! >.<
    .-= kenwooi´s last blog ..Malaysia, A Potong Country =-.

  22. Ok jgak kau lanjutkan tempoh.. malam nie aku buat banner ko oraite ? 🙂
    .-= Melz´s last blog ..Cerita Di CyberCafe Cornought! =-.

  23. ala.. sekarang busy pulak. huhu. bnyak kerja projek kena siapkan
    .-= Ariff´s last blog ..Tutorial Innit Nuffnang =-.

  24. wow! tarikh tutup penyertaan sudah dilanjutkan.. boleh la sy hantar 4 banner lg untuk awk.. hari tu pun buat 4 banner dgn tergopoh gapah..kali ni nak buat dgn penuh kesungguhan.. hahaha skima plak ayat ak..

    p/s: kalau sempat la aku tambah lg banner ntuk ko..hehe
    .-= mello´s last blog ..3 in 1 entry | Tiga kisah minggu ini =-.

    • hahaha! ko bagi aku dah 4 woo. best2. alah, ko tak buta seni , no problem. aku kalo wat 4 dah rasa guling2 gelak sorang2 cuz mende ntah aku wat. wakakaka

  25. qas

    aku rasa la

    kau tak payah nak letak TERMASUK kelantan dan terengganu, i guess. Dia orang pun warganegara kan?

    waima kau ade isu dengan dia orang dari negeri tersebut tak perlulah kau nak buat TERMASUK tu. unless entri ni mmg isi utama pengisiannya memang menjurus kepada mereka2 dari negeri2 tu. tapi yg jelas entri ni pasal kau buat contest banner kan?

    sekian, my 20cents.

    • excuse me, boleh tak tinggalkan link kalau nak komen macam ni?

      kenapa nak besarkan hal kelantan & terenganu kat entry contest ni? u should know its just joke. dont be too serious. jangan menyusahkan diri dengan perkara-perkara yang tak ada kaitan dengan hal kamu ok.

      hidup jangan serious sangat ok 🙂

      sekian, my 25cents . assalamualaikum.

  26. aku xdpat join la pertandingan ni..aku xde bakat untuk ketiga-tiga contest ko..sori ek..huhu (sedey woo..)

  27. aku maybe akan masuk contest wat banner.
    nantikan entry aku pada tarikh tutup tu nanti.
    tu pun kalau aku ada masa nak buat.
    tapi aku mmg nak join.
    just jenguk blog aku pd tarikh tutup tu ok
    .-= azrie´s last blog ..Seimbang Tak Mencanak =-.

  28. fit

    hi kak..saya ada masuk contest banner akak..cek ur e-mail k..
    .-= fit´s last blog ..Prosperity Burger is back! =-.

  29. hohoho.. banner ko dh siap.. boleh tgk secara live kt sini..

    http://mushmello.blogspot.com/2009/11/contest-lizarazakdotcom-banner.html
    .-= mello´s last blog ..Contest: Lizarazak(dot)com | Banner =-.

  30. nk join bley ta? tp 125×125 tu inches or pixels or cm?

  31. salam..
    ak pun nak try lah join contest nie..leh tak? ahha…
    contest no 1 mcm menarik jer..
    harap2 sempat sumbit.. 🙂
    .-= elyaszbha´s last blog ..Entry Melekat : 18/11/2009 =-.

  32. Alahai baru jumpa contest ni. Sempat ke tak sempat ni … bab bodek membodek ni wa tak pandai. emm .. wa nak cuba no 1 punyer lah ..
    .-= wachak´s last blog ..Banner | Kerabu Bersuara =-.

    • ape kate lu hantar aje. wa memang nak extend due date contest ni. syok lak tgk bakat orang design banner. join lah yg lain jugak if lu nak 🙂

  33. Pingback: Terima kasih daun keladi, contest masih dibuka lagi | Lizarazak.com

  34. salam..lizz neh aku jawab kontest no 3 plak

    http://ruffemo.blogspot.com/2009/11/best-ke-tak-best-ke.html

    aku tgh try nk jawab soklan 1..plak..hehehee eden torai yo
    .-= ruff´s last blog ..keadaan ku x stabil =-.

  35. wawah
    bagus ni
    dew masa ku masuk
    😉

  36. ahah~
    nak try masok la!~
    .-= chentaMAYA´s last blog ..|rasa BERBALOIBALOI| =-.

  37. Hye cik liza! satu banner dah siap! silekan lihat..hee.
    .-= AmarAmirah´s last blog ..♥ Cerite Pasal Birthday Incik Abdullah =-.

  38. nak nyibuk2 join gakz….!!!!

    hehe..
    sy join yg no.1…..
    da siap…sedang mengemelkan kat kamu 🙂
    .-= miera´s last blog ..help me plzzzz~ =-.

  39. eh,tarikh contest telah dilanjutkan rupenye…. xckp pun smlm dlm YM… :p

    Oklah, untuk my favorite blogger… sy akan cube memeriahkan lagi contest nie…

    Keep on blogging! :p
    .-= meo (a.k.a Brader Sayang)´s last blog ..Wrestling Mania: Cipan H & John Chepan =-.

    • kite YM ek aritu? huwaa, aku lupelah nak habaq 🙂
      jom lah join wei. aku nak extend lagi date tuh. kebetulan this week pun aku ade keje lain. join naa 🙂

  40. Pingback: Senarai penyertaan contest 3 in 1 Lizarazak.com | Lizarazak.com

  41. babe!. haha. aku termasuk jgk contest ko pasl banner tu =P. ok ko leh usha.. http://cybernetic88.blogspot.com/2009/11/contest-lizarazak-banner-element-vector.html
    .-= acapz´s last blog ..Contest LizaRazak Banner ("Element Vector") =-.

  42. tak berbakat nak join… 😀
    .-= cikepal´s last blog ..visitor paling sedikit yang CIK EPAL pernah dapat part 3… =-.

  43. oleh kerana saya sudah pandai buat banner, jadi saya mau masuk contest 1 boleh? uhhuu..
    .-= darling´s last blog ..berkorban apa saja =-.

  44. cek your mail honey!

    n i posted it in my blog.. xpe kan? 😛
    .-= darling´s last blog ..you tell me =-.

  45. malas nak join..huhu..
    anyway best gak baca blog liza nih..huhu keep it up..
    .-= zulfitry.com´s last blog ..Pecah Perutku Menonton Spontan =-.

  46. rasa cm nk join no 3 punya tp dimana ye aku nk menulis..hahaha karana aku xda blog malay..
    .-= Fazreen´s last blog ..Two Simple Tips To Play Safe With Do Follow Blogs =-.

  47. blh ke join tiga2 skali gus…? ingat nk join yg pertama dan yg kedua dh laa…hahaha….tngok la smpat ke x…huhuhu… slmt bercuti.
    .-= syinrayafa´s last blog ..Contest JerungPerkasa.Com : 10 Hosting Percuma Untuk Anda!! =-.

  48. Lizz, wa nak joint contest no 1 punyer. wa dah tempek 8 design
    banner tu kat wa punyer blog. Nanti lizz sedut kat wa punyer blog
    boleh. sekarang ni dah dekat kul 2.00 am. wa dah ngantuk bangat.
    Kalu nak emailkan jugak nanti tolong tinggalkan pesan kat blog wa
    ya . TQ
    .-= wachak´s last blog ..Lizarazak.com | contest 3 in 1 =-.

    • tak yah emel, aku dah copy paste manually.hahaha.
      gilos ko teror gak design. semue lawo2 dan now aku dah rambang mate nak pilih. muahaha

  49. kalau saya join untuk banner tu boleh..? saya lepasan grafik punya
    .-= ishak hasimi´s last blog ..Tips cari nahas dalam arena politik =-.

  50. I love contest! Nanti yer …
    .-= Precious´s last blog ..UntukMu RM5 Hidup Berani Untuk Gagal =-.

  51. nak join boleh..? 😛

  52. dah antar dah… gud luck untuk diri sendiri.. hahaha…

  53. Fuhh smart la banner yang dieorang buat.
    takut nak join camni.haha
    .-= Mario´s last blog ..Oprah Fire Kate Hudson =-.

  54. salam kak 🙂 i’ve been entered the competition. thank you 🙂

    lots of love;
    fieyda