Ciri-ciri lelaki yang tak boleh dijadikan suami/teman lelaki

Kali ni, saya nak tulis pasal ciri-ciri lelaki yang tak best saja untuk kita pilih dan jadikan sebagai teman hidup. Sesekali kena tukar gender untuk dijadikan bahan kutukan. muahahaha.

Selalu sangat saya dengar orang cakap tentang ciri-ciri buruk wanita. Konon yang kuat membebel, kuat bershopping, tak tahu masak, pemalas, materialistik and banyak lagi woo.

So, rasanya kali ni..saya dalam mood nak bikin lelaki panas pulak. kehkehkeh. Boleh naa?? :P

Kalau nak senaraikan semua, im sure banyak ni nak wat kutukan baja hitam. muahahaha.Tapi, tak apalah. Saya kutuk 4  point aja kali ni. Maybe, kalau ada yang nak tambah. Silakan. No problem. hehehehe

Ciri-ciri lelaki hawau:-


1- Kaki perempuan

Pergh. Saya pantang gila kalau ada geng lelaki yang perangai dia kumpul list awek. Kalau hari ni nama awek dia Ayam, selang 4 hari dah tukar nama jadi Ayamas pulak. Even, nama nak sama tapi Ayam dan Ayamas bukanlah orang yang sama.

Bila orang tanya, mana Ayam? Dia akan jawab dengan slumber “Ayam tu tak boleh pakai. Servis tak bagus.”

Oh, dasar lelaki. Ingat perempuan ni hidup untuk melayan nafsu kuda kamu aje naa???

2- Kaki kelentong

Hahahahaha. Kalau hal yang ini, jangan terkejut mak nenek naa. Ada aja teman wanita yang tak perasan pun perangai boyfie/suami dia camni. Ada yang dah kawan sampai bertahun-tahun pun tak tahu woo.

For me, kaum lelaki adalah kaum yang paling teror bab kelentong. Kalau perempuan ni, kelentot dia terhad sikit. Macam saya, khusus untuk kelentong lecturer lah biasanya. muahahaha.

Tetapi, kalau lelaki ni…kelentong dia pelik sikit. Kalau bukan lelaki ni bukan jenis hawau sekalipun, dia tetap kelentong jugak tapi limited edition sikitlah.hahahaha. Cuma, kalau dah nak pi jumpa kawan nak tengok bola pun kelentong cakap nak pi surau ada kenduri tahlil..apa kes kan????? Oh, siapa yang terkena itu????????? hahahahaha

3- Kaki cemburu buta

Cemburu dengan cemburu buta lain woo. Kalau cemburu saja, is normal for me. Kan? Kalau cemburu buta ni makan hati woo. Saya, so far tak pernah pulak ada boyfie yang cemburu buta. If tak, sure meroyan siut. hahahaha.

Tapi, my friend selalu sangat kenal dengan lelaki yang cemburu buta ni. Sumpah, sadis woo. Biasanya, lelaki yang kuat cemburu buta ni…ada extra perangai tau. Pemarah!! agree or not???

4- Kaki pow duit awek

Ini contoh lelaki yang tak boleh pakai langsung. Bak kata sepupu saya pun, membazir kalau bela lelaki macam ni. Sah-sah tak boleh jadi suami woo. belum kahwin pun, spender nak suruh awek yang belanja. Apa kejadah kan? Kalau pi kedai makan, jangan harap dia nak keluarkan duit. Tapi, ada jugak perempuan bangang!!!!!!! Sayang and cintun konon. Podachi. Baik elakkan lah wei dengan lelaki macam ni. Haiya.

Oklah. Tak nak tulis lagi. Kang saya tulis banyak-banyak, panas pulak si Melz. kehkehkehkeh

Artikel Popular

57 Comments

  1. Melz says:

    hoi apa kene mengena ngan aku plak ? wakakkaka.. dush² kau..

    aku romeo hanya pada nama..lalala..
    .-= Melz´s last blog ..Niat Dan Focus adalah segalanya =-.

  2. Piston Pecah says:

    kalo bohong sunat???
    .-= Piston Pecah´s last blog ..Awan Dania Musim 2 -Episod 7 =-.

  3. x-po says:

    nape sume tu aku xda, tp ex aku still curang kat aku dulu?? nape??? aku bengang kalau pikir bnda ni balik..mulai skrg aku nk jd playboy..malas dh nk setia kt perempuan2 lagi..wat sakit ati je
    .-= x-po´s last blog ..DALAM DILEMA, APA NAK BUAT NI? =-.

  4. tiada ciri-ciri diatas…
    .-= aku lelaki gemuk´s last blog ..Sukacitanya aku Dukacita =-.

  5. aman says:

    haha…semua nie sama jer tuk laki or pompuan. bg yg spesifik skit r. huhu
    .-= aman´s last blog ..Panda Cloud Antivirus 1.0 Di Lepaskan =-.

  6. Rara says:

    lelaki yang tak serius. couple nak, tapi kerja malas lepas tu family perempuan dah bising suruh kahwin, dia still tak ada duit. macam kakak kedua i, couple dengan ex dia 8 tahun, ex dia tu tak kerja² and kakak i pulak mengharapkan diaorang tunang ke kahwin ke, tapi tak ada respon dr lelaki. skrg kakak i dah blah dah dr lelaki tu.

    i agree dengan u. lelaki cemburu buta ni panas baran. eww tak suka T______________T benci lelaki panas baran.
    .-= Rara´s last blog ..Sentosa Island #2 =-.

    • Lizz says:

      see…thanks Rara!! at least, ade kisah sebenar yg u bley bagi bloggers kat sini bace. thanks for sharing beb :)

      kawan i punyer cemburu bute n bile dah gado, siap baling2 helmet. pukul2 depan org lak tuh. seram i tgk woo

      • Rara says:

        welcome babe.

        eee menakutkan lah kalau siap panas baran baling² helmet macam tu. mesti pukul bantai je gf dia. kalau i, tak ada maknanya nak stay. berambus awal². buat apa nak sayang orang macam tu? T______________T
        .-= Rara´s last blog ..Maxis ft. Celcom broadband =-.

  7. izzat aziz says:

    smua tu tak de kat aku.. so kira selamat ah.. tapi bab pow duit tu, aku bukan pow tapi aku jenis boros, duit scholar slalu hbs cepat mujurlah dia baik hati slalu belanja aku.. tapi dah janji nnti kahwin aku akan tanggun semua.. kira ok lah kan? hehe

  8. juanghidup says:

    lizz, sy da kreta sport. nak kapel ngn sy? (ceh, ayt kelentong ni. hehehe).
    .-= juanghidup´s last blog ..AKU KENTUT. OPS? =-.

  9. EiNS says:

    Aku takde ciri2 tersebut…hahaha…aku x pernah pow duit awek aku…x cool langsung pow awek
    .-= EiNS´s last blog ..My Top 5 Treat List =-.

  10. Jairo says:

    hahahaha aku pun pernah listkan jenis2 lelaki kat dalam entri aku di suatu masa dahulu…

    http://tikamlidah.blogspot.com/2009/01/jenis-jenis-lelaki.html
    .-= Jairo´s last blog ..JANGANLAH EMO: KARENAH BIROKRASI =-.

  11. My ex-boy tu dulu ada 2 kaki. N mmg die ada 2 kaki pown.. Sebelah kaki pompuan n sebelah lagi kaki kelentong. Muahaha!
    .-= Fathiha Zainal´s last blog ..Blog. Blogging. Blogger. =-.

  12. OranGe says:

    stuju2…wawa..lelaki sekarang banyak yang cemburu awek berkawan ngan laki lain,tapi time dia buat ada pulak excuse…macam2..
    .-= OranGe´s last blog ..Rindu Terhenti =-.

  13. eyriqazz says:

    Tambah lagi dari seorang suami :
    1)Kaki panas baran melampau
    2)Kaki menanam tebu di bibir
    3)Kaki malas2 tolong isteri
    4)kaki ayam (hehehe,just kidding)..
    .-= eyriqazz´s last blog ..Nur Kasih =-.

  14. mello says:

    Alhamdulillah.. aku tidak mempunyai ciri-ciri di atas..kekekeke

    tp aku manusia biasa..ttp ada kurangnya.. waaaahuhu
    .-= mello´s last blog ..Nuffnangers community =-.

  15. ansaree says:

    suka la post ni.. heheh.. kasi lelaki sedar sikit..
    .-= ansaree´s last blog ..vindicated =-.

  16. azizan4444 says:

    nasib baik aku cembru celik..awek2..jom pinang aku..haha
    .-= azizan4444´s last blog ..Tak Jantan Kalau Tak Tahu BB =-.

  17. meo188 says:

    cemburu tue tanda syg…
    .-= meo188´s last blog ..Karikatur : Awek cun pakai tudung =-.

  18. izwan7 says:

    ko terer masak tak lizz?
    btw laki yg suke pow duit pompuan korang tak suke.
    abestu pompuan yg suke pow duit laki cmne pulak?
    konon2 tak gentlemen la ye kalau tak keluarkan duit utk pompuan..podachi(dengan izin)..kawin pun belum,50-50 la weh
    .-= izwan7´s last blog ..Dear all chelsea fans =-.

    • Lizz says:

      teror tak, reti sikit2 lah.hahaha.
      kan aku pernah tulis, kalo kapel tu biar bijak sket. kalo dah sah2 awek tu kaki pow aje. sikit2 usha duit laki…tinggalkan aje. wat pe nak bela.

      aku, bercinte xder lah nak jadi sengal sangat. berpada2 ar.

  19. ruff says:

    tapi Lizz lelaki yang macam tuh la…yang byk skrg..yang baik2 dan lelaki sejati semua dah ade org book….
    hahaha….walaupun cm ne pn kite berhak memilih yg terbaik…
    .-= ruff´s last blog ..Contest Cik Lumut di Blogging Universiti =-.

  20. adrenal says:

    hohohoho..bisa berbisa entry ko kali ni lizz..

    ko kalu nak cari lelaki,cari yg style relaks n kool je..jgn cari yg terang2 terhegeh2 n perangai ala2 mat bunga..konfem punah ranah..hohohoho..

    keep it simple beb! =D

  21. iorichee says:

    huhuhuhuhuuuuu……..

  22. mazz says:

    lelaki mmg kuat cmburu..bikin p0mpuan jd jemu n muak..kal0 nk cmburu p0n,bi0 la btempat..jgn nk cmburu buta je..ntah pape..law kte kwn ngn laki x leh..law dye,ape2 p0n bleh..nyamph gile2 babi ahh..single is better than relati0nship!!!

  23. april gurls says:

    hummm payah betol nk cri lelaki setia pantang nmpak pompuan cantik dari mkwe dyorg dah layu……ishh3…

  24. radzi says:

    yg no 4
    awek sy yg bangang selalu terkene
    padan muke

    buat ape prabis duit kt pmpuan yg blom tentu
    jd bini kita

    baik kita redas dia
    drpd dia pulun kita

    tol x??
    (sekadar pengajaran)

  25. eyjanley says:

    Hahahaaa…

  26. laily says:

    kalo mau tau lelaki tu sesuai dijadikan suami ke x, senaraikan keburukan dan kebaikan dia.kalo keburukan dua lebih banyak daripada kebaikan, memang tak sesuai dijadikan suami.saya senaraikan beberapa kebaikan dan keburukan lelaki

    Kebaikan:
    1.caring
    2.jujur
    3.very confident kalo buat apa2 benda
    4.terima ko seadanya

    keburukan:
    1.pentingkan diri sendiri, mau ko ikut apa saja yang dia mau
    2.kuat berhutang-hutang kad krdt,hutang kereta,hutang broadband,hutang astro,hutang sesb
    3.tidak matang-sebab pentingkan perasaan sendiri..selalu buat ko makan hati
    4.benda remeh temeh pun mo bawa gaduh
    5.kalo bgaduh biasanya akan timbullah ayat-ayat”jgn smpai perasaan aku terhdp ko berubah/jangan sampai sy benci ko’pastu panggilan manja bertukar kepada pggilan nama atau panggil ‘ko’-semata2 kerana ko x mau ikut dia balik rumah untuk adakan hubungan sex.
    6.mo ajak kawin pun mo berhutang.kalo dia yang berhutang tidak apa..ini dia suruh ko loan bank supaya bdua dpt kawin.lelaki apa mcm ni.
    7.asal gaduh ja..mesti mau bawa ko putuskan hubungan
    8.dia yang selalu timbulkan pergaduhan
    9.kalau bergaduh ,semua kesalahan dia letak tempat ko,lepastu dia akan cakap kununnya ko tidak prihatin terhadap perasaan dia,x pandai ambil hati dia…

    Lelaki macamni memang tak boleh dijadikan suami…kalo jumpa llki mcmni lebih baik jauhkan diri.kalau tidak..korang sndri yang akan makan hati.babai….

    #hati2 dengan lelaki macam ni

  27. ok perempuan kena jauhkna diri jauh2 dari lelaki macam tu

  28. laNuN utara says:

    tpi kn..lelaki yg sejati xprnah ada dngar jual bdn..prempuan aja ygi gatai pantat ada yg jual bdn..x ke hina namanya 2..

  29. aku awan putih hihi says:

    salam. aku dah baca semua yang korang post n semua komen2. haha…nampaknya lelaki yang aku temui sekarang nih memang tak boleh dijadikan calon suami. first date, dah mintak aku belanja. then, nak jumpa kali kedua kononnya nak ganti balik yang aku belanja. ley percaya ke???huhu…
    kuat cemburu pun ada. cemburu bute la tu kan??? ciap nak tampar aku kalau aku dah jadi bini dia kalau aku DEGIL. gile ke apa??belum apa2 dah cakap macam tu kat aku. memang tak layak jadi suami lah dia ni, harapkan rupa je handsome!!huhu.

  30. Insan says:

    Slm,skdr nk bgi pndangan..bt pmpuan dluar sne 2,bpe rmai yg taw nk ckp bnyk mcm2 hal,tpi adkh anda pk ape yg anda buat t’hdp lelaki 2 perfect sme sprti ape yg anda k0mplen? Bnyk lelaki jdi cm 2 asalnye krne perempuan..krna perempuan pembwa fitnah..adkh dia sedar? Law xphm,.blaja lg..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge