Blog hak milik sendiri

Kenapa saya boleh update blog ni hari-hari? Kadang-kadang saya rimas bila ada yang sibuk mempersoalkan tentang hal remeh macam ni. Perlu ke jawapan pada soalan macam ni?

letter-writing

Inikan rumah kedua saya.

Memang dari kecil, saya sangat suka menulis. Cuma, corak tulisan berbeza sedikit. Kadang-kadang, kalau saya seorang diri pun. Saya boleh hasilkan satu puisi.

Tak seindah man. Tapi, cukup buat saya gembira. Puas.

Pantang dihulurkan kertas, saya pasti kembalikan dengan contengan. Apa saja. Kalau bukan diari yang menceritakan perjalanan hidup yang tidak sehebat mana, mungkin saya coretkan puisi buat teman yang meminta. Paling tidak pun, saya buat tulisan khat. Bukan cantik pun, tapi kalau sudah minat menconteng. Nak buat macam mana kan? hahahaha.

Jadi, cukup-cukuplah mempersoalkan dan bising-bising pada saya.

Saya menulis kerana minat. Saya menulis kerana ini sebahagian hidup saya juga bukan kerana duit semata-mata. Just keep your mouth babe. Saya benci dengar manusia cakap-cakap belakang.

Kalau sindir, sumpah. Saya bukan setakat benci. Saya boleh padam nama kamu daripada kepala saya. Sila jaga kain masing-masing. Kalau tak pakai kain, boleh bergerak sekarang ke hutan bersama-sama monyet tercinta.kehkehkeh.

Oh ya, pasti korang ada yang meluat bila baca tentang ini.

Hmm, disebabkan saya tersangat suka menulis..saya akan menulis tentang personal saya di dalam blog lama saya. Mana yang tahu, dijemput kalau sudi dan konpiden tak kan muntah baca tulisan saya. Mana yang tak tahu, cari sendiri. Saya buat entry bodoh-bodoh. Bukan macam Hanis Zalikha atau RedMummy. kahkahkahkah

Jangan ambil rikiso kalau tak suka naa. Bahaya jugak kalau sesekali saya melaser. kwang-kwang.

Eh, jangan lupa join Quiz yang Melz anjurkan ok. Thanks!

Artikel Berkaitan

46 responses to “Blog hak milik sendiri

  1. blog kita kan, suka hati kita lah nak update 100 kali pun sehari kan 🙂
    .-= dianna´s last blog ..Melayu 3gp dan seks =-.

  2. haha…ignore jer sesaper yg banyak sangat komen tuh.sebok jer.hihi
    .-= aidi-safuan´s last blog ..Calling Cuci-cuci services after watching Cuci The Musical! =-.

  3. saya pun tgh x der idea nak wat entry ape skrg…
    .-= azrie´s last blog ..Simptom =-.

    • nak idea??? tips cenonet from me 🙂
      idea mmg xkan dtg time kite nak. die dtg anytime, anywhere.
      so, bile2 ade idea yg terlintas..sy akan trus masukkan dlm notes dlm hp. just point lah. mcm2 idea lagi dalam hp gwe ni. kehkehkeh

  4. jue

    lar, ko update blog hari2 pun ada org nak kecoh ker? tak faham aku..suke suki ko lah ko nak tulis hari2 ke setiap jam ke..haiyo..

    happy blogging!!
    .-= jue´s last blog ..Masak & Makan =-.

  5. Redmummy pernah dengar la .. tapi siapa Hanis tu ? x pernah dengar pasal dia ar ~
    .-= eldy´s last blog ..8 cara untuk melambakkan idea menulis =-.

  6. betul bro,tapi bro untung sebab setiap post ada orang komen,munkin gaya penulisan bro ok ,berbanding saya yang blog saya baru berusia berapa bulan nie……
    .-= ishak hasimi´s last blog ..Aku bukan superman =-.

    • erk. biler mase lak aku jadi bro ni???
      muahaha. bro lizarazak?
      hmm, whateverlah. nampak sangat aku cool sampai jadi bro. wakakak!

      anyway, kalau dah minat menulis..komen ade ke tidak..just ignore kan aje. so far, tak pernah lagi suruh org komen2 kat my blog..thats why..aku hangin aje kalo bace kat shoutbox tu
      “hye, ade entry baru..komen ye!”

      wah, jgn wat camtu woo.. org tak suke. hehehehe

  7. Kenapa saya boleh update blog ni hari-hari? Kadang-kadang saya rimas bila ada yang sibuk mempersoalkan tentang hal remeh macam ni.

    Jawapan : rasa-rasa mcm tahu je sape ni..huhahuha…

  8. catzer prnh cakap kat aku, “fikri, blog tu blog ko… ko nye sukalah ko nak buat apa… mcm blog aku, mamposlah aku nak update bila2 aku nye suka”. bila aku fikir, btol gak yerk… 😛 so, i run my blog on my own way… aku happy, readers pon happy. 🙂
    .-= fikri´s last blog ..Facebook Mendapat US$711,000,000 =-.

  9. btul tu.pernah orang tanya aku mana aku dapat byk masa untuk update blog sedangkan dia takde masa pun nak baca blog orang lain.haih,susah jugak kalau orang tanya mcm tu.masing-masing ada dunia sendiri.aku suka je bercerita kehidupn seharian kat blog.sebab nanti2 manalah tau kot2 bila dah tua boleh baca balik kenangan masa budak2
    .-= Annesa´s last blog ..so O-K =-.

    • kehkehkeh. salah satu sebab nape aku tkr WP and ade hosting sendiri cuz aku nk make sure ape yg aku tulis cam selamat. bley backup n all. cuz ape yg aku tulis dlm blog is something yg berharge buat diri sendiri.
      ala ala perasantan. wakakaka

  10. compare dgn redmummy tu aku lebih suka baca lizarazak.. hehe samalah kita berblog sebab suka menulis.. klau nulis sorang2 tak best ah, nulis dalam blog smua orang bleh baca.. komen lak tu.. 😀

    • hahahaha. sile jgn wat statement itu 😛
      RM tu glamor woo. lizarazak cenonet gilak. kahkahkah
      dulu, mmg aku tak suke nk share2 kat blog tp bile fikir2 balik..xder ruginyer. sharing is caring. hehehe

  11. aku sejak kenal apa tu blog, barulah minat menulis..hehe
    .-= x-po´s last blog ..KUAT BERANGAN, BUKAN KUAT TERANGSANG =-.

  12. pedulikkan la cakap orang lain..

    kalo aku, nak je update tiap2 jam..hahaha..tapi mesti la ade kekangan tuk update camtu kan..

    ko update selalu pun, aku bace gak..dah kate pun aku suke bace life orang…lagi banyak bace, lagi banyak bende kite dapat..bukn tips je, experience orang pun leh wat kite belajar..

    hihi..
    .-= ArNIeZzz´s last blog ..Panadol.. Anyone? =-.

    • yeah, aku pun cam ko. suke bace hal life org…bace experiece org tu camner..kadang2 drpd tgh rase cam diri ni teruk sangat…bile pas bace blog org..wat aku tmbh smgt woo

  13. Rajin tol hari2 update blog…
    aku sekarang sminggu sekali pun jarang blogging…hahaha…lebih2 lg minggu exam sampai sebulan aku xkan update blog…
    .-= EiNS´s last blog ..[Special entry] Menyambut birthday si dia! =-.

  14. eh.. dont care what other say okay..
    keep it up! it’s your blog! =)
    .-= kenwooi´s last blog ..About Me =-.

  15. liza hanim! saya menghadapi kesukaran utk komen di blog ni,waaaaa.

    terpaksa jd slient reader je laaa ^_^
    .-= blowie´s last blog ..Blogger’s Tee Arrived, tapi…. =-.

  16. hehe biarkan ajelah yg nak kutuk itu.
    IMO lah kan.. blog yg update selalu2 ni best sikit nak jenguk hari2. maybe la nak jaga tepi kain orang (sikit2 je) tapi ade la benda baru utk dibaca kan. some people like to read more than write. kan?

    owh.. time kasih sebab selalu post entry baru ye
    .-= kusut´s last blog ..thanks Top October Droppers =-.

  17. Orang Cantik senang nak naik 🙂 Setuju ? 😛
    .-= Melz´s last blog ..Quiz Melz 1 Answer And Winner 🙂 =-.

    • tak jugak kalau yg cantik itu tak boleh beri komitmen.
      kalau cantik, cepat naik tapi maybe tak lama kalau sombong. tak kemana. tengok RM nad Hanis. they’re tooooo humble even sangat2 popular n cantik. cantik tanpa ilmu & adab tak kemana…

      hehehe

  18. sape yg sebok2 tuh.. ok ape ada masa buat keje berfaedah.. bukan nye buat maksiat.. sy suka je bukak blog lizz.. slalu ada citer baru..
    .-= ansaree´s last blog ..lost & found =-.

  19. aku menulis kerana aku ske. org xske. dorng peduli hapa. hahaha. cet. bgus2. truskan usaha anda menulis ye. =)
    .-= acapz´s last blog ..Contest 1 : Pamerkan Desktop Anda Dan Menangi 1 Bulan Megaupload Account! =-.

  20. sy menulis utk berkongsi info…sy menulis sbb nk cube cr uang…sy menulis sbb akn ad org komen, so dpt baiki info yg dikongsi di masa akn datang….hihi
    .-= Piston Pecah´s last blog ..Net onboard hosting provider…only RM 1 =-.

  21. aku xsuka menulis tapi suka menaip..cmne 2?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge