Yehaa! ChurpChurp bagi 2 tugasan

Hurray!! Angre angree.hehehe. At last, si ChurpChurp kasihan kan saya dan sudah beri tugasan pada saya hari ini. Best woo. Jangan jeles sebab sekali dapat, 2 tugasan woo. πŸ˜›

Ah, Chokilala and the gang yang otai ChurpChurp sure gelak guling-guling sebab tak tahan tengok saya jakun ni.muahaha! Takpe, saya rela untuk yang ini.haha

Hah? ada sesiapa yang tak tahu apa itu ChurpChurp? serious? Oh, tak apa. Saya terangkan sikit naa…

ChurpChurp merupakan satu perkhidmatan pengiklanan yang dikelolakan oleh syarikat pengiklanan yang popular, Nuffnang. Kiranya ChurpChurp ni anak Nuffnang or suku sakat Nuffnang gak lah.

Basically, ChurpChurp ni fungsinya sama macam Nuffnang. Bezanya, ChurpChurp ni bukan iklan melalui blog/website korang. Tetapi, from korang punya akaun Twiiter.

Korang akan dapat duit melalui iklan yang korang buat melalui Twitter. Lagi banyak follower yang korang ada, lagi banyak lah earning korang. Sama kan macam konsep Nuffnang..More traffic, cepatlah sikit kaya.hehehe.

So, untuk korang yang blur-blur macam saya masa mula-mula dulu..bolehlah baca kat sini naa. Saya doakan korang faham.wakaka!

Back to main topic here ok. Tentang saya yang kegumbiraan setelah dapat 2 tuagsan from si ChurpChurp dalam hari yang sama. Rezeki Jumaat agaknya. Ah, lantaklah pasal earning yang sure ciput tuh. At least gerak dan bukan macam ni lagi . InsyaAllah πŸ™‚

Sedih gilak.hahaha

Sedih gilak.hahaha

Tengahari tadi, saya dapat email from ChurpChurp. Tengok bawah ni πŸ™‚

First task

First task

Yang ini pulak, tugasan kedua.hehehe

churp4

Ok, so..tugasan dah dapat..Kena tunggu approval form ChurpChurp dulu. Kalau review saya tu macam ok, then baru diorang approve and startlah earning saya nanti.hehehe.

Tak sabar nak tengok earning tu gerak later. Gerak 20sen saya happy punyalah.muahaha!! So, korang. Mana yang belum register ChurpChurp ni, jom lah!!!

ops, before that..kena lah ada account Twitter dulu ok πŸ™‚ Dan jangan lupakan daku!!!! Follow me ya here

Artikel Berkaitan

  • No Related Posts

37 responses to “Yehaa! ChurpChurp bagi 2 tugasan

  1. haha. sekali 2 beb, gila kentang. haa approve tu lambat sikit. earning pulak berubah dlm 1 hari lepas tweet ko tu churp2 approve. lambat la naik, harap2 lepas ni lagi banyak kempen la. churp2 ni baru lagi, tgh bina reputasi

  2. kikiki!! aku rase macam merdeka kali ke 2 ni.muaha! dapat 2, tapi baru 1 yang dh approved. tapi,ade ke patut cume rm0.54 sen je beb???tak patut kan?wakakaka!!!

    tapi, takper lah. nuffnang aku naik rm38 this week. bravo. tlg bagi tips lagi beb nk kaye.wakaka

  3. bila otai dah bersuara…
    haha…
    i love churp churp…

  4. Ynn

    fuhh aku pn dh dpt dua. yey pasni bia ah die bg byk sket weh T_________T

  5. wah..thnx la yerk liza sebab sharing bendeΒ² camni..baru jgak tahu yang churpΒ² tuh anak buah nuff..kehΒ²

  6. aku tak penah terpk pon nak cri duit gne blog..
    tulus x aku?
    haha

  7. lizz.. pakai yang ni la sekarang? xpakai dah ke harajuku 2?

  8. waa aku pn bru dpt smalam.rezeki jumaat btul.same r kempen yg kte dpt.ni bru nk syg churp2 ni

  9. liza… aku segan laaa… ko jgn lah cakap ko nak share ngan aku… aku ni jenis susah sikit nak amek2 duit yg org kasi… tapi, kalo btol ko nak kasi pon, apa aku bleh buat… kira sedekah lah yee… πŸ˜›

    wahahahaaa! πŸ˜€

  10. Taniah oo !! nuffnang tu selalu lupakan blogger BM .. suke sgt kat blogger english ><

  11. haha suka betul.. maklumla duit kan. ko kan.. tu skit.. ha yg tu la.. hahahaha kasi gempak sikit ayat, jgn cam aku dapat gula2 hacks je

  12. wohoooo…. aku teda akau ntwitt ni…kena ada akau ntwit2 dulu a kan? kena cuba gak ni

  13. aku pun dpt dua gak smlm tp xtau lg bpe payment dpt..agak2 kalau polower 277, bpe ek dpt? mntk2 la byk dpt..hehe

  14. naz

    hohoho.best! same gak sy pon dpt dua gak smlm xpax ngn adidas.huhu =)

  15. Suka giler churpchurp nih! Banyak gak earning dia. Harap2 churpchurp ni feymes giler then banyak lah advertisers nak advertise kat churpchurp nih.. Fuh! LUMAYAN SEYH! XD
    (Gila Duit. Hahaha)

  16. haha…saya pun baru nak berjinak-jinak dengan churpchurp nie..baru sekali hantar dah dapat RM4 lebih..ok la tu kan.. πŸ™‚

  17. Pingback: Campaign assignment from ChurpChurp! | Lizarazak.com

  18. sangat menarik!!… aried dah cuba!! Memang berbaloi dan sebenarnya ada cara khas untuk tingkatkan earning chuprchurp ini!! Mari baca tips tingkatkan earning churpchurp

  19. bleh xplain lbih ckit x psl churp nie..coz i’m still newbie ni churp nie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge