How did you meet your partner???

Kamu sudah punya pasangan atau belum? Kalau disoal pada saya, sejujurnya saja saya katakan belum dan saya masih belum berpunya. Buat waktu dan saat ini, saya masih mahu sendiri tanpa ada tanggungjawab besar yang bergantung di bahu.

Saya masih belum bersedia untuk bergelar isteri untuk usia 25tahun.

Iya, saya tahu ada yang mengatakan umur 25tahun sudah selayaknya untuk kita punya keluarga. Kalau kamu pembaca tegar artikel milik saya, pasti ada sekali dua kamu terbaca sindiran dari teman-teman yang meninggalkan komentar.

Honestly, saya mahu jawab yang lain. Jauh di sudut hati saya, ada sesuatu yang ingin saya coretkan dan mahu saya gunakan untuk membela diri bagi sesiapa yang memberi komentar berbaur sindiran itu.

Namun, saya punya akal. Saya punya otak yang masih waras untuk saya gunakan.

Bimbang kalau-kalau jawapan saya akan mengguris hati teman lain yang sudah pun berumah tangga sewaktu usia muda, atau paling tidak pun risau andai jawapan saya itu nanti bisa membuat mereka berfikir-fikir kelak.

Tidak baik bukan?

Biarlah kamu dengan sindiran kamu. Asal kamu bahagia. Silakan dengan cara kamu menyindir kehidupan saya. I dunt care.hahaha

Berbalik kepada soalan saya. Apa kalian sudah berpunya atau belum? Sama kayak gwe? Masih jomblo ya?hehehe.

Itu bukan intipati untuk entry ini. Sekadar seloroh pembuka bicara. Tak usah risau andai kamu masih belum punya jodoh. Serahkan pada Tuhan. Kita cuma mampu berdoa dipertemukan dengan jodoh yang tepat. Itu sudah memadai.

Pokoknya, saya cuma mahu tanya pada mereka yang sudah berpunya. Berpunya di sini, maksud saya untuk mereka yang mungkin sudah punya pasangan hidup yang sah (suami/ isteri), mungkin juga pasangan separuh sah (tunangan orang) atau mungkin juga buat mereka yang punya awek/ balak .hehehehe.

Kamu semua pasti ada cerita masing-masing bagaimana bisa ketemu kali pertama dan seterusnya bercinta. kan?

Jadi, kalau ada yang tidak kisah berkongsi cerita…silakan!

Apa cinta kalian mulanya di pawagam sewaktu menonton filem? atau juga, cinta kamu sekarang asalnya musuh ketat kamu suatu masa dulu? atau cinta milik kamu itu sebenarnya pasangan chatting di alam cyber saja???


Ayuh, cerita dong!!! Peace πŸ™‚

Artikel Berkaitan

  • No Related Posts

22 responses to “How did you meet your partner???

  1. aku jumpa si dia dekat bus stand.bermain mata pada awalnya.
    lepas tuh aku dpt tawaran masuk asrama.
    kebetulan lelaki itu 1 skolah dgn aku.die senior aku.
    itu lah pertemuan.tanpa disangka.terjalinlah hubungan.
    tapi ianya x kekal.ckup sekadar 7 tahun untuk kami mengutip kenangan dan pengalaman bersama.si Dia yg aturkan segalanya..
    aku akur kan saja.

    • pergh! 7 tahun wei. lame tuh. no wonder ko sedey yek selama ni?

      its ok, jodoh pertemuan, perpisahan.kematian itu semue urusan Tuhan. pasti ade lelaki yg lebih cocok buat ko beb. trust me k:)

  2. meo

    cedih… topik ini amat tidak sesuai utk diriku…

    πŸ™

  3. I’m single now so I can mingle hakhak..

    dua kali in love, duaΒ² kali tu jumpa kat sekolah/uni je. belum sampai lagi adegan jatuh buku then love at first sight ke apa haha. tapi abang ipar kawan aku ngorat isteri dia sekarang macam tu la. saje langgar then jatuh buku, exchange hp number bla bla tup tup kawen~ terer tak?

  4. ouh akhirnye saya tahu jugak kisah lumut.. ok, out of topic plak.. sy jupe dia kat satu tournament held in my school. Weird coz i really thought that i was in love with him at that time. First love at first sight. then we became best friend..yes, internet was what helped all this time. He waited like 6 years and couldn’t hold up to me any longer, so I just tell him I had to let him go. Kinda sad when I think bout him..Ouh, dia tu baik sangat sampai saya minta sekali je die buat jahat pd saya..haha, pelik.. hmm, better stop..nanti nangis plak..hehe..life must go on, lumut..an advice to u and to myself..

    • alamak. macam tak abis lagi ni cite kan??? u can continue if u want ok πŸ™‚ takmo pakse2 but pujuk kamu cite boleh kan?kikikiki

      First love at first sight? hmm, saye ssh nak percaye cinta cam ni. tapi, kadang2 ade gak yg sangkut cume ntah…xkekal lame plak. tp, kamu punye 6tahun…lama tuh!

  5. hm.. masalah keluarga yang sama buat kami rapat n kapel kot.. haha.. sekarang kalo pikir cam lawak.. tapi dulu seyes, cuma dia tempat saya luah masalah.. sebab tiada sape yang paham melainkan kami yang pernah rasa masalah tu..
    masalah ape, xpe la xbagitau kan.. πŸ˜›
    sekarang kami sama2 setel masalah itu dan hepi.. ok la kiranya.. harapnye sampai bila2 la.. sebab rasanya, cuma dia yang faham saya.. πŸ˜›

    lizz.. terjiwang plak.. hehe

    • kehkehkeh. taklah, jiwang for me style lain. ini bukan jiwang, u just try to help me faham ur situation.hehehe.

      wah, masalah family yg same ek? sy tak pernah lagi jumpe love story macam ni. this is ur faith. cute n bile nak kawen ek? hehehe.

  6. MK

    Jumpa di Dewan Makan. Saya pinjam HP sebab nak SMS kawan. Alang2, SMS ke nombor saya sekali, ha ha. Taktik tak boleh blah.

    Itu cerita dulu la ^_^

  7. kami kenal sejak darjah 5.bila masuk sekolah menengah,dah lain2 sekolah.tapi masih berhubung melalui surat dan emel.dah abes spm,mula rapat kembali.mula sedar aku suka dia bila tau dia ada gf.ntah.perasaan tu lain je.setahun pendam rasa, tiba2 sebelum aku fly dulu,dia tanya aku pernah x syg dia lbh dr seorang kawan.tp xknlh aku nk mengaku dulu kn.so aku tanya soalan tu kt dia blk,dia jawab dah lama sebenarnya.then br aku berterus trg jugk.tp hubungan tu x lama.aku tarik diri atas sebab2 peribadi.tapi kami masih berkawan baik seolah2 tak pernah berlaku apa2.kenangan.

  8. Seronok lah aku bace crite2 u all kat sini. macam2 crite kisah cinta u all ek:)

    aku rase, aku lagi rela bercinte ngan care kau Annesa cuz korang dh kenal each other since kecik. so sweet cume maybe agak susah sket if risau takut2 kerne cinta…kekok plak nak berkawan macam biasa.huhuhu.

    why not korang bercinta balik????hehehehe

  9. liz

    mirc menjumpakan kami..
    yahoo messenger merapatkan kami..awal2 la..

    kenal time form 3 kat irc #antihoppers..couple skejap..pastu break.

    awal2 masok U, contact2..rapat2..dan tercouple balik..smpai skarang..

    compare to dulu, kalo skarang ajak ym..konfem die malas..baik cakap tepon..ahaha.

    • erk. sebut pasal mirc…gile lame zaman tu kan???hohoho.
      kire oklah cuz even kenal kat mirc tapi still close sampaoi now n couple. susah gak nak maintain kalo bukan calang2 org.bravo lah!

  10. F

    Bertemu dengan si dia time sekolah menengah. Masa tu saya dalam tingkatan 3, dia pun dlm tingkatan 3. First setakat kirim salam sekali je. Tapi kiriman salam itulah pengikat jiwa antara kami. Tak pernah berbual atau bertukar2 surat/telepon/masa tu takde sms pun lagi time kami sekolah. Setakat lalu lalang pandang2 jeling2 di sekolah.

    Tapi tingkatan 4 dia pindah sekolah asrama penuh. Saya hanya tahu bila perasan saya dah tak nampak dia lagi di sekolah. Rupa2nya dia dpt tawaran asrama penuh.

    Lepas tu saya dpt masuk IPTA di Johor. Sampailah habis pengajian saya sampailah saya menempuh alam pekerjaan pertama saya, barulah saya dan dia berhubung semula. Terima kasih pada masa itu kerana friendster. Rupa2nya dia di Melbourne dalam jurusan perubatan. Kami berkenalan2 secara jarak jauh menggunakan email/ym sejak dari itu.

    Setelah hampir 3 tahun hubungan jarak jauh kami, saya dan dia bertunang dan berkahwin. Kini kami dikurniakan seorang cahaya mata yang sangat2 comel.

    Kadang2, kami masih lagi bergurau, kelakar kan sepanjang kat sekolah tak pernah pun berbual 1-on-1.. berpisah dan bertemu semula selepas sekian lama. Jodoh di tangan tuhan. Kita kena terima dengan hati yang terbuka.

  11. kenal kat blog jer.. hehe.. nak cite macam pjg sgt.. tp kat blog dah byk cite.. kalau rajin boleh la baca.. tiada paksaan..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge