Dunia baru selepas curang dengan blogspot, Lizarazak.com

Aloha! Mungkin ada yang sudah tahu betapa saya gembira tahap cicak tercabut ekor sebanyak 1000 kali dan tercantum balik malam semalam. Ya, saya tahu. Si Chokilala yang bertanggungjawab mengglamorkan secara percuma nickname saya sejak dari darjah 3 itu.

oh yeah. Saya Lizard. Its logic lah kan cuz my real name pun Liza. hehehe (ok, kalau nak cakap tak elok nickname ni..silakan! I dunt care what people talk about it.haha)

Ok. Maaf. Terlari topik dan tujuan entry ini ditulis.

Macam ni. 2 hari before ni, saya macam terkena sumpahan keterujaan teramat dengan teman-teman twitter saya. Wah, si topo, chokilala, Azahamin, K_afzal, Zelo dan ada lain-lain punya aura menggunakan WordPress ni mantap sekali. hehehe.

Memang dah lama saya nak ada domain name sendiri. Cuma, oh kisah ini si adik nakal abdus fauzi mungkin tahu kisahnya. Hahahaha. Dialah manusia pertama yang saya minta pendapat tentang domain name terbaik untuk saya.

Belum puas hati dan tidak cukup yakin untukย  start actually. Jadi, saya lupakan sementara waktu. Habis semua orang saya tanyakan pendapat. Proceed or nope. hahaha (Serious, tak cukup pendirian lah aku ni.muahaha)

Setiap kali chatting dengan teman lawak sarkas, si delacqroix. Oh, macam-macam nama domain we all cadangkan. Last-last sure merapu meraban. muahaha. Anyway, thanks a lot beb!

Cuma, entah macam mana. Lately ni saya selalu plak berburung-burungย  dengan otai-otai WordPress. Azahamin, kau tetap otai aku jugak! hahaha. Diorang ni best super giler bab tolong orang. (Ok, promote secara tak langsung, perlukan bayaran segera.hahaha)

Kemuncaknya bila semalam, saya dengan tawakal saja pergi bank in duit ke serverfreak!!!! Domain name dan hosting untuk setahun, termelayang bak dedaun lah duit RM100 gwe. haha.

Its ok. Saya memang macam ni. Malas nak berkira sangat bab benda yang saya nak! Kalau dah kata saya nak, i will do that whatever it is ๐Ÿ™‚

Once dah confirmed akaun saya, oh yeah. Masalah nak install pun siap lah menyerang gwe. muahahaha. Normal lah. Benda baru kan? Mujur, otai-otai WordPress sudi menolong. Hurray!

Then, here we go!! Now, i have new domain name. Paling syok, saya ada hosting dah. Satu perkara yang super duper best and mabeles is…now, im WordPress user!!!! best woo.

TETAPI, alahai kena banyak kerja ni. Link-link bloggers dekat blog lama nak kena transfer here. Tapi, tak apa. Pelan-pelan kayuh. hehehe. Cuma, kalau boleh. korang yang ada letak link blog saya dulu, bolehlah ye update link to website baru ni. ๐Ÿ™‚ Maceh!

Oh yeah, sesiapa yang tahu mana nak dapat theme pink color..please, let me know ya!

Artikel Berkaitan

27 responses to “Dunia baru selepas curang dengan blogspot, Lizarazak.com

  1. aku pon super duper excited jugak smalam..
    ntah knape terlebih excited…
    haha…
    alamak…nak bayaran ke?
    ok..dengan ini, aku mengisytiharkan..
    bahawa aku akan bayar dengan sebanyak “klik” yg mungkin..
    haha…

  2. MK

    Tahniah untuk domain baru! *tepuk3*

  3. xun

    welcome to WordPress world. ๐Ÿ™‚

  4. semua org yg guna self hosting kuar duit mcm tu gk…normal la
    selamat bersuka ria dgn wordpress baru ni ๐Ÿ™‚

  5. aiseh , aku bagi kuar duet ntuk domain jak ari tu…ntuk hosting ni nak kena berguru dulu… mungkin nanti aku berguru dgn mu wahai che Liza… hahaha… sifu… comeng aaa

  6. Ynn

    weh. aku tumpang gembira tauu ko dh ada domain n hosting n skrg guna WP plk. hiks ;D tp ko jgn lupa aku dh la.

    kalo lg cantik, ko tepek la banner aku kt belog ko HAHAHAHHAHAHAha

    • wah wah wah!!tak sempat aku nak letak ads aku kat situ..korang dah apply awal2 naa??bijak2.hahaha!!

      bley, tapi cam aku cakap kat Khairil..ikut turn naa.hekhek

      beb, sudi2 lah tlg aku wat banner website!!!muahahaha. aku bute seni siut ๐Ÿ˜›

  7. lizz, pink???? tak macam kau jeeee…
    hahahahah…. jangan marah.
    wah, dah ade rumah baru.
    rm100 tuuuuuu terbang.

    • nape? eh, ko tak tahu aku fanz pink gaban time skool woo. cume biler dh besar (bkn tue ek.muahaha) ni kureng sket.

      alah, pink tu just color aje. gelabah2 aku pun, aku tak kire…sker gak pink!!! kahkahkah.

      *pantang laki pakai baju pink UNLESS baju tu betul2 cool.ahaks!

  8. Cari theme best2 kat cni http://www.paddsolutions.com/

    Xpun cari theme yg plain, pastu customize la bg n font color jadi pink

    • wow!!! cantik2 theme kat website ni. ok, later boleh usha.kot2 ade yg berkenan.hehehe

      to khairil~wei, smart gak theme kat website ni.
      try usha gak.kot2 ko ada tersker.hehehe

  9. hohoh aku rasa theme lama tu kacak gak pe.. hohoho welcome to the wp world.. hohoho

  10. ala.. tutup mata je RM100 tu. bila dah dapat hosting dan domain sendiri, rasa berbaloi-baloi. hehe. aku tau mana nak cari theme kaler merah. redtube.com. wakaka

    • wah wah wah!! chokilala tengok porno bulan pose!!!! kantoi. wakakaka. siut ko ni tau beb.ahahha.

      ok, sesape nak cari theme merah..search google ape itu redtube ok.kahkahkah

  11. cik lizz nak banner yg macam mana…boleh terangkan lebih lanjut…??

  12. oo..sajer jer nak tahu..hehehe..mana tahu kalu saya free saya boleh buatkan untuk cik lizz razak

    • hmm..ok2.hehehe. actually, nak banner yang simple2 aje. just ada tulisan Lizarazak.com with creative font and maybe ada vector style. tu je pun.

      tapi, sebab gwe ni bute seni kan..memang buat sure xjadi. hahahaha!!

  13. hi liza..patutla kat link tulis takde update..
    rupenye dh berambus dr blogger pegi wordpress..
    well tahniah untuk kamu..
    tulisla benda-benda menarik lagi..
    link baru ko aku copy letak bloglist aku tau..

  14. gua x mungkin kan tinggalkan blogger sebab gua bermati-mati utk memahami dirinya ..
    .-= eldyยดs last blog ..Buat Dropdown Linklist =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge