Betul tak lelaki cerewet?

Fussy

Secara logik dan rata-rata orang kata, perempuan agak cerewet tentang apa-apa hal. Saya tak menyangkal fakta ini,memang ada benarnya. Rasanya, normal kalau perempuan cerewet.

Tapi, fakta pun adakalanya tak boleh pakai.hehehe.

Apa kata korang kalau saya katakan sebenarnya lelaki pun ada saja yang cerewet macam perempuan? Malah, ada masa lebih cerewet. hehehehe

Tak perlulah saya nak beri contoh orang lain. Contoh terbaik dan pasi tidak diketahui dan takkan berjaya dijejaki, amik saja abang-abang saya sebagai bahan ujikaji kita ok. wakakaa.

Saya ceritakan, korang boleh fikirkan sendiri samada mereka ni spesies lelaki cerewet ataupun tidak ok.

Abang sulung saya. Lelaki yang pada saya sangat-sangat cerewet yang pernah saya kenal dalam hidup. Pening saya. Apa saja yang dia mahu, kami semua perlu buat dengan elok. Kalau dia kata sila kemas rumah, kami perlu buat lebih daripada itu. Bila dia sampai ke rumah, apa dia akan buat? Ok, abang saya ini akan guna jari macam iklan shampoo rejoice tu untuk periksa tahap ketebalan habuk. hahahaha.

Mana yang dia tak periksa?almari, kerusi, lantan, kipas pun dia periksa ok!

Mula-mula menyampah. Tapi, kalau abang saya tak buat macam tu..dah tentu saya jadi perempuan pemalas yang type goyang kaki sambil tengok jangan lupa lirik kot sekarang.

Lagi satu, abang sulung saya ni sangat cerewet bab hidang makanan. Dia cuma akan makan kalau makanan dah dihidangkan wife dia saja. Tapi, cerewet ini takkan laku dengan my mom. Siapa nak makan, amik sendiri. hahaha!

Jadi, terima kasih abang Udin. Cerewet kamu buat saya tak lupa yang saya seorang perempuan. wakakaka!

Cerita abang kedua pula. Kami tidak rapat. Tapi, dah nama adik abang kan? Saya pasti tahu juga perangai cerewet dia tuh. Ok, abang saya yang ini agak cerewet hal-hal kebersihan menda-menda yang melekat pada badan dia. hahaha!

Isteri dia perlu pastikan baju bergosok tanpa seline pun yang tertinggal. Kalau ada, sila siapkan baju baru ok. Annoying kan? Menyampah siut. muahaha. Baju tak boleh kotor sedikit. Macam budak-budak. Asal kotor, nak tukar baju baru. Adoi. Cerewet sangat. Saya pulak rasa nak hepuk aja dengan mesin basuh. muahaha

Ok, lain pulak kalau cerita abang saya ketiga. Antara kami, dialah paling bijak. Kalau dibandingkan dengan saya, ibarat langit dengan dasar laut kot. kahkahkah. Cerewet dia pun boleh tahan.

Dek kerana dia terlalu taksub dengan belajar, cerewet pun hal belajar jugak. Boring gilak. Saya tak suka belajar dengan abang saya yang ini. Psiko gilak. Kalau formula matematik saya tak betul aja, dia mula bising-bising. Padahal, formula tu kalau tak ada pun tak kisah! Cerewet.

Dah lah cerewet, lepas tu bila saya tanya formula yang betul…dia jawab macam siut ok. “siapa yang belajar sebenarnya ni?”. hek eleh. Kecik ati saya tau. kahkahkah.

Itu aja kot hal cerewet si lelaki ni. Eh, ada lagi. Seorang lagi makhluk lelaki dekat rumah saya. Adik bongsu saya!

Sumpah annoying tau. Dia sangat cerewet dengan harta benda dia. Apa-apa saja milik dia, kalau nak pinjam boleh. Tapi, dengan syarat yang sumpah buat saya naik muntah pink tau.

Sila make sure tangan tak berminyak before pegang harta benda dia. Ngader-ngader kan? Kalah perempuan woo.hahaha

Ada tak lelaki-lelaki yang kat sekeliling korang cerewet macam abang-abang dan adik saya?

Artikel Berkaitan

32 responses to “Betul tak lelaki cerewet?

  1. slalu org yg cerewet ni org yg x pnah hdup susah kot.

    • tak jugak. ade je yg dah sah2 hidup susah tapi berlagak cerewet itu ini.padahal, kat rumah makan atas lantai je pun. for me, even diorang ni adik bradik i..tak der nyer nak menangkan diorang.

      tp, bak kate my mom..perkara2 camni, bukan salah keluarga atau ibu ngandung cuz semue tu dah lahiriah diorang. perangai masing2 beb:)

      kene accept lah even rase nak tendang2 gak sometime. muahahaha!

  2. huh???bagi aku ler…peratus orang yang kuat cerewet ialah kaum perempuan…..laki sikit jer…mungkin dalam 30% yang selebihnya 70% org pompuan..huhuhu….

    p/s : aku tak cerewet pun….sempoi sangat2..hahaha
    .-= rizputra7´s last blog ..rizputra7 =-.

    • aku pun tak cerewet. aku bukan type gurl yg make up bilik sampai jadi macam si eric wat kat tv tuh pun. sempoi2 sudah. haha. bab makan lagi aku xkesah at all. tak mcm setengah org, pedas sgt xmo mkn, tawar sgt xleh masuk, kang kaler macam tak lawo..tak selere. WTFish kan????

      kite same2 serupe actually. perangai tu takleh nak pertikaikan sangat. cume, kalo ade yg teror laser, InsyaAllah orang tu bley ubah sket. SKET je lah. kehkehkehkeh

  3. wowowow…gila dasyat cerewet abg2 n adik liza ye….mcm abg ein pun cerewet gak…semua nak perfect…dh la cerewet…ngada2 plak..rasa nak hempuk dgn tv pun ade…

    kdg kala, cerewet org lelaki ni, lbh memeningkan kepala dr cerewet org prmpn
    .-= nzms_ein´s last blog ..kekasih ku……. =-.

    • hehehe. yeah, actually..orang perempuan ni memang dah sebati ngn cerewet/ jeles or ape2 yg seangkatan tuh..so, macam tak kesah sgt.its normal kan?

      kalau lelaki ni…rase cam pelik+ meluat gak kadang2 bile ade yg cam perempuan. tapi, kalo dah jadi laki…nak tak nak..kene redha gak ar. kikiki

  4. Famili kau je yang kuat cerewet kot.
    .-= Mr K´s last blog ..[Update]Aku Cuma Nak Bagi Tau – Season 2 Ep 2: Fasha Sandha =-.

    • how old are u? nanti i will ajar u how to comment with a proper style ok babe.

      *famili jiran aku pun same cerewet lah beb. kami lumbe2 tau. siap ade game sape paling cerewet kat taman umah aku tuh.kehkehkehkeh

  5. oh.. kekasih hati saya pun cerewet jugak.. nak makan, meja mesti tak bergoyang sikit pun.. kalau boleh keta dia nak basuh setiap hari.. dalam keta tak payah cakap.. memang kalah keta ibu saya apatah lagi keta saya.. baju dia sume basuh tangan sebab takut rosak fabrik.. (saya akan amek bibik dah kawin nanti :P) tapi takdela sampai menyakitkan hati.. bangga ape pakwe pembersih.. dan dia mengajar saya supaya lebih detail hal2 kebersihan ni..

    • hehehe. nak tergelah cuz itu pun perangai abang sulung saya gak!!!! bab kete. ya ampun, pernah gado ngan bini sebab kete ok. bile borak balik ngn die..sure die malu. die kate, die xperasan pun yg die syg sgt ngn kete tuh, wakakaka

      bab baju basuh ngn tangan…saya nyer cerewet:P
      tak suka machine sangat cuz berbulu woo. tapi, kalo dh malas sgt.. mesin basuh jugak jd mangse! wakaka

  6. meo

    erm, cerewet tue bgus juga. sbb itue menunjukkan mrk agak detail. jd impaknya, kemungkinan kerja2 mrk lebih detail dan kurang kesalahan.

    tetapi kalau mengade2 sampai gaduh2 masam2 muke sebab minyak, kedut2…. meh sini sy smackdown lelaki2 cerewet tue sampai mrk patah gigi geraham :p
    .-= meo´s last blog ..Kisah klasik kasih sayang di Bulan Syawal (Versi Old Town’s Reject Shop) =-.

    • kalo orang perempuan, diorang akan sampai tahap masam muke tau. perempuan cam ngader2 sket. BUKAN MACAM, MEMANG NGADER PUN. hahahaha.

      kalau lelaki, taklah. diorang pun tak perasan yg die dah cerewet tahap cipan kan??? kan?hehehe

  7. haha…menarik kisah nie..abg saya pun ada jugak seperti yang awak ceritakan.. 🙂
    .-= din3187.com´s last blog ..Malang Tak Berbau =-.

  8. abg2 hg tu bukan cerewet lizz..tu teliti..meticulous..huhu..well sama ja laki pompuan..fussy tu benda wajib..kalau org tak fussy kat benda mkn minum,maybe ada yg fussy kat pakaian..tula yg beze pon..it’s not that bad kot fussy nih..cuma mungkin org mls nak layan..huhu
    .-= izwan7´s last blog ..Untukmu suziela =-.

  9. abang2 aku takde pulak cerewet..semua main redah except bab kebersihan..yg tu tak boleh lah..klau dlm family,aku kot yg paling cerewet..haha..
    .-= Annesa´s last blog ..rejection =-.

  10. loorrr… aku dok tengok blog ko blah atas je… hari2 nampak post ‘menangi rm50’ tu… ingatkan x update blog ni… lol!

    seriously, nasib baik aku x cerewet macam tu… cuma, setahu aku; aku cerewet 3 bende… buku rujukan aku x bleh ada secalit nota pon di conteng untuk ingatan dalam mana-mana muka surat. lagi satu, kalo buat keje math, kalo tersilap tulis/kira, aku akan padam/liquid sampai bersih. kalo x, aku sanggup ponyok kertas tu & buang jauh2 walaupun dah tulis banyak… sanggup salin balik. lpas tu, kalo nak buat nota pasal graf, ngan aku x de free sketch. aku memang ske tepat! 😉
    .-= fikri´s last blog ..The Death of HTML =-.

    • mak aih. itu ko kate tak cerewet mane wei?? kehkehkeh. cerewet sungguh tu woo:P

      ngeri lak aku bace kisah cerewet ko nih. huhu. sampai skrg ke wei???

      • ha’a… sampai sekarang. aku ske mcm tu sbb aku ni bkn rajin blaja sgt… so, lpas ribuan abad aku x blaja dan datang hidayah nak blaja balik, kang aku susah nak faham kalo sumber rujukan aku mcm hampeh! tu lah psl aku mcm tu… kalo bab-bab lain, bkn nye aku kisah sgt… 😉

  11. tak cerewet pun, tp berangin adala lelaki ni hehe

  12. ye ker? aku rase lelaki jarang hangin compare ngn girl…huhuhu. hangin camni ek?

  13. itu namanya prihatin dan nk bermanja….haha…pe2 pun saya sokong perempuan lebih cerewet…ngehh..ngehhh..
    .-= syinrayafa´s last blog ..Contest Raya : Rayaku bukan Rayamu =-.

  14. aduss..tak pernah tahu pulak ada lelaki secerewet tu..huhu..ni mesti menurun sampai adik pompuan dia ni..hehe..tak semua lelaki camtu. tapi pompuan betul, semua nak hampir perfect kekadang..kita pakai baju tak kemas pun marah, pakai selipar pun kena perli, pakai apa2 jelah yang tak kena je depan mata dia mesti membebel..betul tak lelaki semua??
    .-= wanmus´s last blog ..Beraya Di Rumah Blogger Melayu =-.

  15. Do you see that you make such a great research about this topic. Continue making that! People buy essay about that trying the writing services.

  16. buku rujukan aku x bleh ada secalit nota pon di conteng untuk ingatan dalam mana-mana muka surat
    .-= Teeth Whitening´s last blog ..Homepage =-.

  17. buku rujukan aku x bleh ada secalit nota pon di conteng untuk ingatan dalam mana-mana muka surat

  18. Nice page. I like what you have in here. thanks for sharing. Very impressive.

  19. Hope you can write article also in English language. Thanks

  20. kalo orang perempuan, diorang akan sampai tahap masam muke tau. perempuan cam ngader2 sket. BUKAN MACAM, MEMANG NGADER PUN.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge