4 Tanda lelaki sedang curang

curang

Salam semua! Sudah 2 hari saya menjadi warga WordPress. Rindu nak menulis macam biasa. Tangan pun dah bagi signal suruh menaip paling tidak barang seperenggan dua pun jadilah. Hahahaha.

Topik saya kali ini agak santailah. Al maklum, baru berpindah rumah kan? Tak elok pula rasanya terus nak hidangkan tetamu dengan hal-hal panas. ahaks!

Ok. Isu kali ini. Kes lelaki curang. Hah, korang tau tanda-tanda lelaki dah start nak buat perangai ke? Oh, saya tidaklah begitu arif tentang ini. Cuma, adatlah. Bila berkawan dengan si polan dan si polani. haha. Macam-macam cerita saya dengar daripada mereka.

Baiklah. Basically, kalau lelaki dan perempuan sedang hangat bercinta..oh, ibarat dunia ni mereka berdua yang empunya. Kan? Mengaku cepat! hehehehe.

Itu waktu sedang hangat bercinta beb. Hidup ni macam roda. Sekejap kita dekat atas, sekejap kita dibawah pula. Adatlah. Macam tu jugaklah bila kita bercinta.

Waktu tengah hot & spicy, macam belangkas. Tapi, kadang-kadang kita ni ada saja kelemahan diri. Mungkin kerana itu, lelaki bosan dan mulalah beri signal yang kita akan ditinggalkan tak lama lagi. muahaha.

Korang perlu tahu, lelaki teramatlah susah nak directly cakap pada wanita yang dia sudah bosan dengan relationship mereka. Mereka cuma akan tunjukkan sikap yang agak weird dan pandai-pandailah kita yang perempuan ni nak faham.

Kejam jugak lelaki yek?hahaha.

Ini, saya listkan 5 perkara yang mungkin korang boleh lihat bila si lelaki sedang berlaku curang. Signal lah senang cerita.

1- Handphone sentiasa ditangan. Waktu curang ni, handphone ibarat nyawa mereka. Kemana saja mereka pergi..handphone wajib dibawa. Paling best, bab nama dalam phone book ok. Jangan terperdaya! Teman saya, suaminya main asmaradana dengan sorang girl ni. Nama dalam handphone : Mohd Zaki. Nama selepas tertangkap dan mengaku: Zakiah. hahaha

2- Bila dapat gaji,5 hari lepas tuh dah pokai dah. muahaha. Kemana lagi duit tu kalau bukan melayan awek baru woo.

3- Bab dating pun dah kureng waktu ni. Kalau dulu, tiap-tiap malam ajak keluar makan sama-sama. Tapi, waktu curang ni…lelaki akan beri 1001 alasan kalau diajak dating woo. Paling tak tahan, pakwe kawan saya pernah buat alasan nak baca Yasin. Pleaselah. Padahal, rumet cakap…that guy keuar dengan bau perfume semerbak ok.hahaha. Dasar!

4- Kalau dulu, before nak tidur..awek say  i love you..kemain suka. Siap jawab “I love you too yang”. Waktu curang harapan tinggal harapan. Sia-sia aja si awek tunggu dihujung talian. At last, talian sudah diputuskan begitu saja.

Sekian, terima kasih. hehehehe. Lelaki, janganlah marah ya. Ini kenyataan woo. Tapi bukan kamu lah. Lelaki lain. hahahaha

Artikel Popular

41 Comments

  1. delacroix says:

    Sesungguhnya saya amat bangga dengan ‘rumah baru’ kamu ini. Congrats ya!

    Anyway topik kamu hari ini menjurus kepada lelaki. Hmm..saya kurang bersetuju jika 5 tanda yang kamu bincangkan ini hanya memihak kepada lelaki saja. Wanita juga mengaplikasikan alasan yang sama bila dah punya teman baru! Setuju dengan saya?

    Dunia hari ini, keduanya sama rata. Baik dari apa jua segi sekalipun…termasuklah berlaku curang. Kalau tak, takkan lah ada kes-kes wanita tinggalkan suami, kahwin 2-3 kali, skandal sana sini. Pendek kata…curang itu boleh berlaku pada sesiapa saja.

    Saya kurang arif bab-bab curang..sebab..saya suka jadi seorang yang setia. Saya susah untuk menyayangi orang. Tapi bila dah sayang..maka saya akan curahkan sepenuhnya kasih pada si dia.

    Cuma..kadang-kadang…ada di antara mereka yang tak tahu menilai erti kasih sayang yang sebenar. Maka…terjadilah kecurangan…

    • Lizz says:

      hohoho. memang betul! kena ngaku jugak yang gurl pun ada je yang curang. tapi, saje2 nak kenakan lelaki kat entry ni.kikiki

      in fact, lelaki or wanita sama aje. Saya pun tidak terfikir nak curang cz for me..bila dah sayang, sayanglah orang tu betul2.

      Tapi, biasalah. manusia kadang2 tak pernah puas denagn ape yg mereka ada. depan mate, buat tak pandang . main-mainkan perasaan orang..

      its ok, what u give..u will get back. biarkan saja mereka yg curang ni. 1 day, dia akan terkena gak.haha

  2. x-po says:

    aku laki yg setia..xpenah wat cm2..ekekeh

  3. nesca says:

    ini tidak benar! penipuan! noo! jangan baca wahai pembaca!

  4. yash says:

    hehehhehe! sokong woi sokong! tapi tak semua..
    aku tatau la.. pasal aku single.. kui3 ^___^

    • Lizz says:

      maceh maceh sokong aku!!!hahahaha. mase aku praktikal dulu, selalu lah sembang ngn orang2 yg dah kawen..memang diorang boleh perasan woo biler laki diorang wat hal. ngeri aku dgr.huhuhu

  5. blowie says:

    tak semua macam ni,haha. Ade lelaki lagi licik dari ni,heheheh :P

  6. AmeliA says:

    Aku stuju! ada jak peel dorang bila dah tak suka! hipokrit..
    tapi, bukan semua yer… masih ada prince Charmin di luar itu utk kak Liza dan saya – hikhikhik

  7. Viya says:

    Thanks for sharing. I agreed with you. This also apply to lady as well.

  8. rizputra7 says:

    oo.baru saya tahu…

  9. xun says:

    no komen. lalala~

  10. kojack says:

    woowoo..jauh skali drpd perangai ak..x pnah terdetik lgsg dihatiku ini utk berbuat sedemikian…hahahahah

    Cun abih la umah bru hg ni..peewwwiiitttt….!!

  11. fikri says:

    pandainye ko bab-bab ni… :p aku pon tak tau… nasib baiklah aku seorang jantan yg baik… wahahahahahahahaha! :D

  12. Azah says:

    si dia sedang berkelakuan begitu…
    mcam mana ni????

    :(

  13. Azah says:

    wei…
    lenkali ko wat la plak tutorial pasal awek lawa (contohnya aku) yg x laku2 untuk menjadi laku…

    haha….

  14. Hafidz says:

    Salam kenalan.
    Senang cerita. Bila BERCINTA, kedua-dua pihak iaitu lelaki dan wanita perlu ada KEJUJURAN. ADA KEJUJURAN tiada KECURANGAN.

    Terima Kasih~
    heh, =P

  15. GLaM says:

    buat kaum hawa jgn risau..korg kn ada deria ke-6 yang dianugerahkan. Ikut lah gerak hati, biasanya betul..tp jgn saje2 cari pasal menuduh si dia curang udah lee.. selebihnya serahlkan pada Allah..
    “Ya Allah Lindungi Ku Dari Mencurangi atau dicurangi”
    AMIN..

  16. student says:

    aku lelaki yang setia..insyaAllah..:)

  17. qaira says:

    mmm mmg lelaki ni dah bosan akan ada yg buat macam tu tp x semua……ttpi kebanyakannya ada….alahai apalah nasib c wanita tu…..mmm cinta lepas kawen lbih baik… :)

  18. zak says:

    Tak semestinya sekiranya benda2 tu berlaku bermakna curang adakalanya sesuatu perkara perlu dirahsiakan atas kepentingan tertentu misalnya bisnes dsb. Klu yg dah beristeri pula klu suami tak jawab panggilan mungkin adalah sebabnya misalnya penat atau sedang dlm stress urusan kerja. Apapun segalanya bergantung kepada keupayaan kita mewujudkan suasana harmoni tu yg penting sekali.

  19. lokiuju says:

    woi bodoh..kata 5..tu ada 4 ja

  20. shraqs says:

    Kalau lelaki yang diganggu plak camana tu? Susah hidup dibuatnya..

  21. nur says:

    yeah~
    that’s true..
    plus…kredit selalu habis…asyik kong jer…weird!
    plus…byk kerja la kt tempat kerja..x de masa la byk krja..erm~

    no more “i luv u”..
    no more..”gud nite..gud morning..gud whatever la~”

    i luv myself rather than him!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge