Topeng Malaikat dan kisah Ustaz masuk wayang dengan anak ayam.

Beberapa minggu yang sudah, kita digegarkan dengan penceraian si penceramah yang selama ini menasihatkan orang ke sana ke mari. Kononnya, hidupnya kian berubah. Semua tahu siapa Akil Hayy sebelum bergelar penceramah. Aku pun tahu juga.

Namun, bila tembelang busuk yang selama ini diusung ke hulur ke hilir sudah pecah dek angkara sendiri, mulalah pula episod tuding menuding. Kau salah, dan aku sentiasa berpihak yang benar. Tahi.

Itu semua propaganda lama. Bosan.

Serius, muak macam melihat anak itik sedang berkayuh basikal. Memang gila kalau itik boleh berkayuh. Tapi, itu jauh lebih baik jika dibandingkan melihat Waheeda dengan teman tapi mesra di dalam pawagam. Kan? Ustaz masuk wayang? huwaa. *muka konpius.

Itu sekadar intro dan penutup entry kali ini. Mengenai mereka yang sentiasa bertopengkan wajah yang suci. Kononnya. Aku muak dengan adegan ini. Bukalah topeng malaikat itu. Adios!

*special untuk kau yang psiko itu.

Photobucket

Artikel Berkaitan

  • No Related Posts

20 responses to “Topeng Malaikat dan kisah Ustaz masuk wayang dengan anak ayam.

  1. fq

    ustaz rock…
    byasa la 2….
    nk kawen ramy…
    katanya ikut sunnah…
    bijak berkta2…

  2. naqiubex

    Nak saya bukak topeng malaikat saya ker..
    huhu

  3. cik nana~

    ko tau nak tau? tunang aku penah repair notebook sorang ustad ni. dalam notebook tu ade folder cite lucah. sebelah tu folder taranum.
    selepas menonton cite blue, bertaranumkah ustad tu? aku pun naik konfius!
    aku berfikiran positif. mungkin ustad itu cuba untuk mengkaji masalah keruntuhan akhlak! heheheh

  4. Syazwan VL

    huhuhuh…ilek..ilek…wahh bukan main mara lagi ko dengan org tu ye…eheheh…biase le sis…itu le kehidupan…..aksi2 anak wayang!

  5. Dakjaat™

    itu lelaki tamak …!

  6. ~cik manis~

    tau xpe
    mncemar imej pendakwah je.
    tu org ckap,
    klau dh nafsu duniawi tu,
    serban pn bleh tggal kan?
    sriyes frust ngn golongan mcm ni.

  7. DilOt

    wooo…entri ko kali ni…

    tp…aku pun mmg dh muak dgr cerite ustaz ni..sume citela…

    lgla makhluk2 yg pernah wujud dlm lab kite…ah..menyampah siot…semua bertopeng nak mati!!!!

  8. be~bored

    ustaz rock tuh.masuk wayang tak bley blah.siap tak balik umah since feb.

    bagus punyer bapak.

    ngeh~~~~

  9. lizz

    fq~itu bukan ustaz ek rasenye. better jadi bodyguard aje. haha.

    naqiubex~heh?boleh jugak. nak tengok! kikiki

    cik nana~kahkahkahkahkah!! kalo aku jadi yg jumpe tu, sah2 aku wat announcement tau wei. aku ni super kejam banyak.muahaha. TERUKNYER!!!!!

  10. lizz

    Syazwan VL~a'ah ek?patutnyer..due2 tu masuklah program pencarian anak wayang! sure juara woo.hehe

    Dakjaat™~teruk kan?kawen kan dgn beruk baru tau!hahaha

    ~cik manis~~zmn skrg, pendakwah tak leh nk caye 100% kan??? serban2 pun, kdg2 ade yg rogol anak sendiri 🙁 sedey!

  11. lizz

    Dilot~dlm byk2 komen kat sini, komen ko lah yg plg aku sker sbb aku tau sape yg ko mksdkan tuh!wakakaka. tu lg teruk. jap gn topeng otomen, kang tkr lak topeng ismail kamus. uweks

  12. DilOt

    "jap gn topeng otomen, kang tkr lak topeng ismail kamus"

    hakhakahak…aku nk beli topeng gak la…topeng Angelina Juling yang menawan de tak…wakakaka….

    makhluk2 tu..???bole bla la weyh…*emosi yg masih terkawal*…

  13. lizz

    be-bored~ustaz mengaji dlm wayang daa…wat wayang pondok.kuikuikui!

    dilot~hebat2!aku xleh kawal ko dah stat ngutuk otomen tuh woo.muahaha

  14. RainMe LeoBellicose

    Betul tu…
    kalau kau dengan aku yang pegi tgk wayang. tu no hal la kan…
    Betul tak Lizz

  15. EIPUL

    ustaz sekarang dah tak boleh percaya lagi dah. Ada jek kes ustaz buat hal ngan pompuan, dalam masjid pulak tuh! huhu, meamng nak suruh bumi terbelah lapan skrg ni… haha

  16. lizz

    RainMe LeoBellicose~ tau tak per! kalo kte tgk wayang, no hal cuz aku bukan ustazah pun wei. muahaha

    EIPUL~dlm masjid????really??gilak ar. selemau-lemau aku pun, tau beza masjid ngn hotel ayam woo. muahaha

  17. Ansaree

    btl3… yang nak mrh kan kalo dia pkai topeng pastu nak nasihat kte.. ewah..

  18. lizz

    Ansaree~blueks.sllu sangat kene macam tu! huhuhu. tp, yg pakai tudung labuh..selak dalam love bite melimbun, tak ade lak nak kate ape ek? kan?kan? *emo kembali! hahaha

  19. aida hashim

    haha kak, aku tak bace berita berkurun. akhil hayy dah single? boleh masok line takk? haha

  20. lizz

    aida~yucks! ko nak ke tgk wayang ngn die tp kene pakai tudung litup tau???mau??muahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge