Tutorial untuk letak signature pada setiap entry blog

Kawan-kawan, mari sambung tutorial meh. Tak habis lagi tadi. muahaha. Ok, Kalau tadi..kita dah ada image signature kita kan? So, lepas ni..korang perlu upload kan image tu dekat mana-mana image hosting. Aku super kedekut. Jadi, guna saja yang free. Ada imageshack, photobucket and lain. Pilih mana mau ya!kahkahkah! Yang itu, belajar sendiri. Aku tak rajin yang itu.ngahaha.

Once upload dah success, korang akan diberi link untuk kita guna image tu. Macam aku, aku guna photobucket..so ini contohnya. Then, korang kena copy html code ok.

Next, korang kena ubah sikit link tu sampai jadi macam contoh aku punya di bawah ni.

yang di copy:

Change it to:

Got it?hehehe.

Next, korang kena login to blog masing-masing dan klik ‘settings’ tab seterusnya ‘formatting’ tab.

Then, scroll kebawah dan cari ‘post template‘ dan paste  kan code yang telah diubah tadi ke dalam ruang yang disediakan. Jangan lupa tekan button save tu! hahaha.

Now, korang klik ‘posting’ tab dan dengan sendirinya…korang akan nampak signature korang dah pun siap sedia untuk berkhidmat. muahaha. Its done babe!

Sekian, wassalam. Aku nak makan lak dah. Tiba-tiba lapar nak mati.muahaha! Chow.

Photobucket

Artikel Berkaitan

  • No Related Posts

4 responses to “Tutorial untuk letak signature pada setiap entry blog

  1. khaLifah feDi

    emm lizz sayang ko hee~~

    ssh aje wat n3 nie..emm tq fhm sudah..!!

    6ti mesej aq klu ko trn cs ea!!!

  2. RainMe LeoBellicose

    Lizz.. Trimas! Bagusla tutorial kau ni. Sbgai tanda terima kasih, apa kata kau belanja aku makan. Hua..

  3. LeaQistina

    Thanx liz,

    Lea dh berjaya buat Lea nyer signature 😀 hehe…

  4. lizz

    kf~syg?oh,maceh! CS? lagi ribuan terime kasih.nnti aku bgtau ye.wahaha

    RainMe~banyak lah ko nyer blanjer. aku gigit ko kan.muahaha

    Lea~oh really?nak check jap!kikikiki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge