Mood Malaikat tapi itu cuma topeng aku

“Hi, kau busy ke?”, she asked me.
“not really. ada apa?”, ok, aku menipu! Aku sedang buat online exam.

Cuma, atas dasar keperihatinan *sile puji aku sebab aku suka dipuji.kahkahkah! aku tetap melayan that person. Terlalu lama tidak mendengar khabar berita dia. Jadi, apa salahnya aku berikan sedikit masa untuk dia bukan?

“Walau sesibuk mana pun kita, jangan abaikan kawan-kawan. Walau penting sangat laki-laki dalam hidup kau, pentingkan juga kawan sekeliling. Jangan sombong. Tuhan tak suka orang sombong. Sekarang kau tak nampak apa guna diorang tu, nanti. nanti satu hari. Kalau kau sombong sekarang, masa kau perlukan diorang. Diorang takkan layan kau pun. “, pesan mak selalu aku pegang. Sampai sekarang!

Maaf. iklan. sebab hilang idea sekejap. muahahaha!!

Teman yang ajak berbicara semalam, cuma teman baru. Sedikit masalah dengan dia. Biasa sangat aku jumpa orang camni. Sampai dah lali. Masalah diri sendiri je pun. Bila dah melarat, menyusahkan orang sekeliling.

Nasib dia baik. Keluarga masih ada. Kalau tidak? Selamat sudah.

“Aku nak berubah sekarang dan tengah belajar untuk hidup”, dia mengaku akhirnya.

“baguslah macamtu.”, sengaja aku kurangkan sedikit rasa prihatin sebab taknak nampak macam bagus. muahahaha!!!

——————————————————————————————————————

Perasan tak? Kita ni, bila hidup dalam dunia manusia, *kalau kau duduk dalam zon beruk tak usah banyak cerita ok. Kena tahu bersosial bukan berlagak macam sial lah. Kena tahu bergaul. Reti jaga kawan. Jangan lari dari masalah. Jangan cari jalan mudah. Bila someone ada buat salah dengan kita, walau sebesar mana pun..belajar maafkan orang sebab kita pun bukan perfect mana!! Macam aku. Aku jahat, orang maafkan. Lepas tu, aku buat jahat part 2! wakakakaka.

Seronok. Barulah ceria hidup woo. Jangan pandang masalah satu yang membebankan. Tapi, jalani seadanya dan belajarlah.

Mak aku sure bangga tahap gulung-gulung badan atas katil ni kalau tahu aku praktikkan ape die bebel! Al-maklum, bila mak aku bebel. Aku selalu buat-buat macam tengah baca Yasin tapi sebenarnya aku cover baca novel Ramlee Awang Mursyid.kakakaka.

Photobucket

Artikel Berkaitan

  • No Related Posts

3 responses to “Mood Malaikat tapi itu cuma topeng aku

  1. Aphra_(T)Bandaran

    yeah,…saya sangat sokong…lagi2 bile dah ader kawan baru jangan lupa kepada kawan lama. Kawan lama itulah yang lebih memahami dari kawan yang baru…

    pasal nih jugak hubungan sesama manusia boleh berpecah belah…

  2. lizz

    Aphra~malu lah ade org sokong aku ni.muahahaha! ckp soal kawan, nmpk remeh tp sgt nyusahkan kdg2! hahaha

  3. Aphra_(T)Bandaran

    haha…betol2…setujuk lagi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge