kutu mati dan sile terbalikkan perkataan ini

Mati kutu dah. Someone, meh datang rumah aku meh. Tolong hiburkan hati aku jap. Aku bosan. Nak kuar jalan tapi keje melambak. Nak terus berlakon macam anak solehah yang tak kuar rumah tak boleh. Aku dah langgar pantang. Dah merayap gak tadi. Wahahaha!!

Mak, sile balik cepat ye. Huwaa! Ini lah die namenyer anak tak reti bersyukur. Time mak ade kat rumah, aku berlagak macam ape. Mak masak lauk best-best, aku sombong cakap “taknak makanlah mak. Diet”. Rasekan sekarang kau wahai cicak. Nak makan, silelah cari restaurant best2 ngan harapan masakan rase cam air tangan mak kau. Ah, jangan harap!muahahaha. 
Mujur ade jiran penyayang.wiwiwiw!! Semalam, mak and family abang sulung aku slumber badak tinggalkan aku. Diorang gi Brunei jenguk nenek sedare yang sakit. Ya udah. ngga apa-apa. Masalahnyer, abang aku sorang lagi pun nak tinggalkan aku gak. Ade kelas di KL plak. cilakak btollah. 
Fine. pergilah tapi toklah buat aku macam budak kecik woo. Nak pengsan aku layan korang semue nyer amanat. 
mom:
“Liza, mak takder 4arini kemas rumah. kunci pintu betul2. Jangan keluar rumah malam2”
1st bro
“Liza, ajak kawan2 tinggal rumah lah. bahaye sorang2.”
3rd bro
“Liza, kang aku keluar ni…kau terus masuk. Kunci pintu semua. Nak tidur tutup pintu bilik. bawak handphone ngan tepon umah sekali. Ape2, tepon aku.”
jiran (kol aku kul 1:45am!!! aku nak tido lah woo.adoi)
“Liza, dah tidur ke?meh tidur rumah kak Hanim meh.”
aku takmo lah!!! tengah tidur. huwaa!!
“kalau taknak, pergi lock smue pintu.tingkap2. bace ayat kursi ngan 3 kul….”
Ya Allah!!! aku tak tahu nak hepi ke tak. im 25 years old woo. Adoi. Sekati korang lah naa. hahaha!!! im fine. Oh ye, Kak Hanim..trime kasih nasi lemak tadi!! best sangat. ehehehe. u r the best jiran lah. kikiki

Artikel Berkaitan

  • No Related Posts

One response to “kutu mati dan sile terbalikkan perkataan ini

  1. khaLifah feDi

    masak meggi weh ko sng apelah ko emm!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge