Aku proud sebab mak aku kalah dan aku capai kemenangan

2:41 pm? Erm, no wonder lah mate aku cam sial lapan ar ngantuk. Wahahaha! Pagi-pagi lagik mak aku dah wat aksi bebelan die.

Eh, kau tahu. Kadang-kadang aku merase nikmat giler kalau mak aku ninggalkan aku keseorangan dan die bersedap-sedapan kat KL. Olidey katenye. Sudah menjadi adat keluarga aku, kalau mak atau sape-sape jelah nak memblahkan diri kemane-mane, walaupun 2 ari aje pun..masing-masing akan datang buat kunjungan tak rasmi. Giler! Macam nak gi Mekah aje kadang-kadang. Hahaha. Gasak kau lah wei.

Bila mak out station (kahkahkah!), tak ade sape nak bebel ngan aku jam 7am. “Bangun-bangun! anak dara ape ni bangun lambat. Mak dulu….(oh, aku malas nak cite. panjang sangat. Dah name, dulu-dulu kan?)”. Tapi, kalau mak ilang lame sangat, aku plak menggedik tepon mak suruh balik. Bley macam tu? WAHAHAHA!! Alah, aku sayang mak aku siut. hekhekhek!

Cume, arini aku berjaya tabahkan ati. Kemenangan yang aku capai, aku telah bangkit dari kubur tempat tidur ngan jayenyer pada jam 9:30am lebih kurang. So, mesej yang aku sampaikan hanya….MAK KALAH dan AKU MENANG!!!! yoyoyoyoyo.

Mungkin suara pekikan mak lemah sedikit arini barangkali.Takpe mak. Usaha tangga kejayaan. Esok masih ada. Berusaha ok.wakakaka!!

Artikel Berkaitan

  • No Related Posts

3 responses to “Aku proud sebab mak aku kalah dan aku capai kemenangan

  1. vidadarisakura

    kalu aku balik ruma sbh..
    mak aku nda teriak2 suda kasi bangun..
    pasal dia tahu aku rindu tilam bantal katil aku..
    aku rilek minum holick jak bangun pul 4-5 petang..haha
    pastu jadi kelawar kalu malam..hee

    ucapan untuk macik aka bakal mentua aku:
    xpe mami..esok masi ada..kalahkan anakmu itu!!!berusaha!!!!

  2. lizz

    vida~ko ade abg2 taklaku tak?pass kat aku meh. bley lah aku ngerase ade mak mertue tak sker bebel.wakkaa!! ko tak yah bg sokongan moral kat mak aku naa, kang terangkat jambul mak aku.muahaha!!

  3. aida hashim

    kakak! kau telah mengimprove thp kesengalan kau. aku kagum sampai rase nak tendang bontot arnab kakak, bace entri kau yang ni. ngahahahahah. apeke bangang kau suruh mak kau berusaha nak kejutkan kau. ngahhahahah. bengong siuuutttt. btw, kakak, ajar aku mcmane nak buat komen kene diapprove?? shhh. kau jgn kecho kakak, aku malu la. kantoi tataw mende simple thp kutu ni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge