Aktiviti sengal tapi syiiook

Aku mengantuk tahap cipan sekarang ni. Kene tidur sudah!! Tapi, aku mau main tag2 dulu ok. Biar aku yang start dulu, then…siape yang kene tag ngan aku…sile buat dengan IKHLAS. muahaha!!!!

#01; – Sesiapa yang kena tag, kena tulis 10 sesuatu berkenaan orang yang meng’tag’ dia.
(Dengan banggenyer, aku tak perlu buat ini sbb aku yang stat dulu kan…hehehe!!!)

#02; – Orang yang kena tag kena tulis 10 perkara. sesuatu pasal diri mereka. (yang ni aku nak buat je ar. hahaha!!)

1- Anak ke 5 dalam adik bradik. Aku anak pompuan tunggal. Aku tak pernah jeles kalau kawan aku cakap die ade adik bradik pompuan 10 orang. Lantak ko ar kan. Aku syok dalam family aku. Barang2 aku, abang2 dan adik laki aku tak leh gune sesuke ati. Aku selalu buat alasan, “Eh, itukan pompuan punye. “:ayuk:

2- Paling suke dengan binatang. Kau bagilah aku ape pun jenis binatang. Biasenye aku rembat aje. Cume kadang2, kalau binatang tuh ngaco aku time “meroyan” aku…time tu, mereka akan kene sepakan manje gak dari aku. :puppyeyes:

3- Suke giler ngan budak2. Tapi, budak laki ar. Kalau bagi aku jage anak2 kau yang pompuan, baik korang bace doa bebanyak sebelum tinggalkan sebab aku tersangat meluat ngan budak pompuan yang suker mandi hampir 1 jam dalam toilet umah aku, wat lipstik aku macam mak bapak die yang bayo, suke ajak2 aku main barbie doll diorang!!!!! Yucks! aku tak suker barbie doll dowh. Seumo idup aku, tak pernah aku main mende alah perasan lawo tuh. Very the ladies woo!!

4- Hobi aku dari kecik, membace. Kalau dulu2. Mase umo aku 12 tahun, maksudnyer tahun tuh ialah 1996, aku masih lagi bace surat khabar lame dari umah abang aku. Zaman 1995. Boleh gitu?

5- Banyak lagi siut! baru no 5. Bongok! Hmm, dulu2 aku fans Siti Nurhaliza tau. Giler2 punye minat. Tapi, itu dulu2. Bile sekarang aku ingat balik, bikin hatiku geli gelaman bayang ketaksuban aku dulu2. :woooh:

6- Aku lagik sker kawan ngan laki. Kawan pompuan aku tak ramai. Kau patut bangge kalau aku boleh bertahan kawan dengan kau lame2. Maksudnyer, kau tak GEDIK dan kau Cool macam aku.:nggaya:Aku tak sker pompuan plastik. pompuan gedik jangan tunjuk depan aku. Dulu, dekat sekolah rendah…aku pernah ejek kawan aku dan paggil name die “itik” sebab die sker jalan tonggek dan perasan die macam Amelina. Name die Ruziah. :yawn:. Tapi, best friend aku pompuan. Pompuan lain aku tak percaye, dengan best friend aku je aku cakap semue rahsie sebab mulut die tak macam LAKNAT. Itu syarat jadik kawan aku.

7- Kete aku now, Myvi. Aku nak kan kete BMW bley na? Pengakuan lagi sekali. Myvi aku dah tak aku basuh dalam 1 bulan lebih. Giler berlapuk haruk!!!

8- Bilik aku sekarang dah jadik balik macam reban ayam. Kalau mak aku masuk, kompem die pengsan. Aku dah kemas, tapi anak sdare aku masuk last week. Nak buat macamner??? (Oh, aku cube membela diri) :blush:

9- Kawan2 aku cakap, aku ganas. Tak macam pompuan lain. Dah tu? Kau nak suruh aku jalan tunduk merenung sampai tembus lantai ke? atau kau nak aku duduk penuh sopan santun ? atau kau nak aku jawab telepon macam ni “hai, salam…saudara ada hajat apa?”. Gitu ke? Oh, lenguh ar beb!!!!! Malas aku.

10 – Aku tido tak pakai bantal pun. Ntah, tak suke. Gua gune bantal peluk hikmat aje. wakakaka!!

#03;- Aku nak tag blog ni

1) Dilot
2) Ieja
3) Hadi
4) Fiha

Artikel Berkaitan

  • No Related Posts

4 responses to “Aktiviti sengal tapi syiiook

  1. penanya (?)

    suka budak2 laki ya? boleh tolong jagakan anak saya yg bernama Johan barangkali???

  2. lizz

    Hmm..boleh! meh lah poskan anak awak tuh.wakaka!!! gune cop mohor ok 😛

  3. be~bored

    liza…ruziah..ahhaaaaaa…ingat2..aku rs satu kelas pun pggil dier itik time tuh..heheh

    p/s..dier takde blog kan?hahahhaaa..takpun dier silent readers..hehehhe

  4. lizz

    be-bored~muahahahahahahaahahha!!!! soklan same yg dilot bagi kat aku. die takut ruziah ade blog gak.ahaks! macamni lah, mari kite same2 berdoa die tak reti tekan keybod k. wakakaka!! tapi, kalo ade pun, lantak ar:) die tau aku panggil die itik. kuikuikui

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge