Oh, penat nak mati. Badan sakit, cam kene bantai ngan mak aku ala-ala mimpi mase kecik-kecik dulu. Ibarat kene pijak-pijak dengan kude ku lari gagah berani. Cak pong cak pong. Eh, ternyanyi plak. Maaf.

Yep, aku penat tapi happy tahap super now.

Mamposlah dengan masalah dalam kepale otak aku yang tak berjambul ni. Dengan segala hormatnye, hari ini aku tak amik tau pasal kau same sekali masalah.

Fly problem fly.

Seingat aku dan dalam kiraan kurang formal barangkali, we all tak jumpa about 5 years. Pergh! Macam dalam mimpi. Ah, ayat streotaip nak mampos kan? Tukarlah. Balik semula. Macam tak percaya. Eh, same. Stereotaip jugak bukan? Lantak ar. Kau pun gune ayat ni gak kan? Anggap aje ye. Time kasih!

Plan awal:

Eida datang rumah aku. Terus pi rumah Hanum. Pergi Melaka, rumah si cicak anggun aka miza. Tidur rumah cicak anggun. Petang Isnin, blah balik JB.

oK, itu plan awal aku ngan eida. Tapi, mende lain plak jadi Ahad semalam.muahaha!!

Here we go babe!!!


7:45am:
Eida, Basha and her adik kembar yang name ala-ala Quaker Oat. Btul, name adik Basha is Ot. Boleh aku tak bayang quaker oat?wakaka! Aku lapar ok timeu tuh. Damn lah budak Ot ni tau. wahaha!

8:00am:
Memblahkan diri kami semua. Semangat waja sungguh dak Eida bawak kete viva die. Oh ya, first time aku naik viva and u know wut…AKU SUKE!!!! tak kecik mcm kancil and tak beso macam myvi aku yang dodol tu. Best woo!

9:00am:
Bekpes kat Machap. Bangang ar lapo. Super ramai plak tu orang. Menyemak sungguh manusie-manusie ni. Lagi-lagi plak Singaporean. Oh, bertambah lah aku nak maki ala-ala babi sundal mengamuk. Singapore tak best sangat ek sampai kene menyemak kat tanah airku yang cute ni???? Ngok lah. Parking dah lah asik kete negare kau aje. Bongok.

9:45am:
Pi teruskan perjalanan. Ah, giler ayat skema nak mampos.Tak pelah. hahaha! Exit dekat Ayer Hitam. Lagi skali wat aku hangin sebab kete pun same banyak. Tapi,gua tak drive ar kan time tuh. Cik Eida yang bawak.So, aku cume melayan mate aku yang sebenarnyer ala-ala dah juling dah pun. Ngantuk.wakaka!

11:45am:
Eida wat lawak, bley plak nak amik Radhi.Rumet aku tuh. hehehe! Wah wah. Meriah. Aku suker sangatlah kau join we all cik Radhi. kikiki! Rumet aku yang alim tapi aku suker sebab tak ngaco idup aku langsung sepanjang 1 tahun aku ngn die. Time kaseh cik Radhi yang lawo. muahaha! Radhi setuju nak join pi rumah Hanum and pi Melaka skali!! yehaa!!

12:30pm:
Bertolak pi rumah Hanum. Wow! cantik Hanum ngan baju kaler kuning. Sepadan nak mampos ngan hubby die. “Hanum, kau nak sangat laki rambut ala zamani kan? tapi, last2 laki kau rambut macam sabut kelapa. Ensem jugak!” hehehe. Congratulations!!

2:45pm:
Slumber badak tukar planning. Tak jadik pi anto pengantin ke rumah pihak laki. muaaha! sorry, Hanum tapi we all xcited nak pi jumpa cicak plak naa. hehehe!

3:45pm:
Sesat macam nak mampos kat town Melaka tuh. kejadah lah buat mende havoc-havoc kat Melaka. Kan dah jammed sane sini. Bawak kete plak aku nyer turn.Oh, dasar bengap!

4:00pm:
Cicak!!! im coming!!hehehe. Oh, badan kau sungguh ala model! Tapi, kau kurus cicak. Peha aku plak lagi beso dari kau. Sungguh tak acik cicak. Betullah, kau tak sayang aku. ish. Ops, kita serupa. Kau putus cinta kan? Relax cicak. Melambak hiburan. Oh, ye. Time kasih sebab ngaku yang kau cume ingat balik kat aku setelah kau putus dgn mamat bangang kau cite tuh. Bagus jugak! Nampak sangat kau carik aku time kau single aje. Syabas! Aku tak berapi langsung. Takat tahap nak sepak tapi kaki kontot aje lah.wahaha!

5:10pm:
Cari chalet kat Tg. Bidara. Macam full. So,mau ke tak…sumber pi Pengkalan Balak pulak. Tak payah nak cite-cite kat aku pasal laut tu super kotor and tak yah nak memekak ngn aku yang kau dengar-dengar laut tu ade taik babi dari kandang mane-mane. Aku mandi dah! Tak de maknernyer nak bebel ok. So,senyap.

Eh, aku ngantuklah. Sambung esok bley naa? Promise!! Tengok pic dulu naa.nk tdo!!!

Artikel Berkaitan

  • No Related Posts

2 responses to “

  1. aida hashim

    kakak!kakak! aku nak tgk kau kakak! kau yang mane kakak! yang selalu hadir dlm mimpi ku(nak nyanyi jugak) bhahaha kau mandi air ade najis vavi? kau pegi samak cepat2 lah kakak! ngahahah

  2. lizz

    aida hashim~carik manusie plg selekeh dlm pic tuh and thats me!!!wakakaka!!aku samak dah smlm. aku masuk dlm pasir jelus kat sane! siap lemas.samak ar tuh.muahaha!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge