7 Perkara tentang aku? (awat aku terjebak???)

Ape kejadah lak ni yer??dok tag2??game baru ke ni oct??hahaha!! tp,xper lah..even aku xtau ape mende ni..aku jawap ajelah yer..hahaha!!!

7 fakta tentang aku:

1- aku merupekan satu-satunyer anak pompuan bg mak bapak aku dan satu-satunyer adik pompuan bg abg2 aku yang 3 orang dan satu-satunyer kakak bg adik aku, saleh..

2- aku anak ke 5 dalam fmly…aku sker knl2 ngn ramai org…best leh tau prangai org yg mcm2 ragam ni…aku type yg mmg ssh nak mampos caye kat org…manusie yg aku caye cume mak aku, abg sulung aku and my bestfren.

3- aku nyer perangai cam siut time skool dulu…tp,tak yah citelah kat sini…kang bocor rahsie diraje aku..hahaha!!

4- now aku smbg masters kat UTM,Skudai…tapi,xtau aku bler nak tamat kesengsaraan aku ni …adoi

5- aku tersangatlah sayangkan binatang2…sampaikan anjing jiran aku dulu pun aku bg mkn kalo diorang balik kmpg…tp,apekan daye..tak leh pegang..so,aku takat campak ajelah dari pagar umah aku..kikiki

6- aku sangat sker tengok tv…semue cite aku tgk…tp,aku akan ade prob bab nak tgk cite yg mane disebabkan aku tggl di JB…aku dapat channel m’sia…s’pore, indonesia gak…sejak ade astro…aku selalu terjebak ngn kancah penukaran channel tv yg sangat hebat..hahaha!!

7- aku sker membace…semue buku aku leh bace..tp,jgn bg aku buku hal blajo2…tp,kalo nak exam or terpakse….lain cite ar kan..kahkahkah!!

7 perkara menakutkan aku.

1- biler pikir camner dalam kubur and seangkatan dgnnyer nanti….tp,insafnyer tak aku ni..huwaa!! no comment:P
2- kene hilang orang2 yg aku sayang…huhu
3- gelap…tp,kalo ade member kat tmpt tuh..no problem..
4- berada kat tengah laut…dalam laut lg aku jerit2!! hahahaa!!!!
5- roller coaster….bg sejuta pun aku xmo naik dowh…trime kasih aje ar..hahaha!!!
6- aku takut hantu dowh
7- ular and adik bradik yg ade kulit and badan cam ular…iyerks

7 lagu buat masa sekarang:

1) Menjaga hati – Yovie & Nuno
2) Aku lebih tahu – Mila
3) Aku Stacy – Stacy
4) Hanya ingin kau tahu- Republik
5) Ayat-ayat cinta – Rossa
6) Atas nama cinta – Rossa
7) Ntah

7 perkara yang aku selalu sebut:

1- awat
2- apsal lak
3- sengal
4- bongok
5- ok kot…
6- skati ar
7-ye ye aje…hahaha!!!

7 perkara amat bernilai:

1- manusie2 yg aku sayang
2- hp aku..haha!! (no 2 tuh:P)
3- kucing2 aku
4- ilmu (mak aku selalu pesan ni…. )
5- mende2 yg aku beli ngn duit aku sendiri…jgn brani nak buang woo..mau aku hangin 1 bln xabis..haha!!
6- my old magazine
7- laptop

7 ‘pertama kali’ dalam hidup saya

1- pertame kali tgk dunie…14/10/1984
2- pertame kali naik motor ngan abg sulung aku
3- pertame kali kene kiss, sah2 ngan mak ayah aku..hahahaha!!
4- pertame kali pi tadika, aku nangis nak balik….muahaha!!
5- pertame kali aku jatuh cinte mase skolah rendah lagi…kahkahkah!! (cinte monyet naa)
6- pertame kali cabut kelas mase skolah rendah:P
7- pertame kali membohong, mase skolah rendah lah kot..time kantoi ngn cikgu..nak selamatkan:P

7 blog yang dipilih

1) kucai
2) Budakhutan
3) fateen
4) rinie
5) oda
6) ieja
7) oct

Artikel Berkaitan

  • No Related Posts

12 responses to “7 Perkara tentang aku? (awat aku terjebak???)

  1. santai selalu

    aku tak pakse ko terjebak lizz..
    aku sendri pun terpaksa menjebak kan diri…
    terpaksa menjawab soalan2 menjebakkan ni..
    huhu…
    ko takut naik roller coster?
    wakakaaaaa…
    aku pun x kn naik punyer…
    hahaa…
    snggh terharu i blog i tersenarai..
    haha

  2. lizz

    kahkahkah!! roller coster tu aku rs cam jambatan maut je woo..haha!!xmo aku naik..cable car pun aku cuak, inikan roller coster…tp,cable car aku ok lg:P

  3. Ieja

    weyyyyyyyy ape maksud blog aku dipilih ittewwww? adekah aku juge harus membuat 7 perkara inihhh? hadessss.. haku sunggoh tiade mase utk ini…haku terpakse mengadap dateline jumaat ni.. tensi weiiiii hahahaahaahahahaha *haku mereng dah* :))

  4. lizz

    wakakaka!!! ah!! aku xkire!! ko kene gak spend time wat mende alah ni cz aku dah terjebak..now aku nk ko lak kene..muahaha!!yg sebenonyer, aku pun xprnh main tag2 ni..kikiki

  5. santai selalu

    ye cik ieja,
    sy paksa diri anda untuk terjebak…
    waakakkakakaaaaaaaaa
    coz diri ku pun dipaksa menjebakkan diri….
    tuL kan lizz?
    kite kne pakse cik ieja ni

  6. lizz

    mmg ar!!! mane leh die skip woo..x aci naa..hahahaha!!!

  7. Ieja

    lalalalalalaalalallaallal.

  8. lizz

    ieja~ko jgn nak lalalala naa…abis ko nyer keje…aku tau, kat blog dah jwp mende alah ni yer…wakakaka

  9. santai selalu

    lalalaaaaa…
    ari2 keja…
    aiseh lizz,
    die fikir die nyanyi lagu MUH tu kite bleh lepaskn die ats alasan kesibukan keje?
    huh….
    sapa bt 7 perkara,
    die akan semakin ari semakin menawan…
    wakakaaaaaaaaa

  10. lizz

    ko jgn bg harapan pd manusie2 lain yer oct…kang x pasal kwn aku tuh x wat keje die semate2 nak jwp tag ni utk jd lebih menawan dr biase…wakakaka

  11. santai selalu

    wakakaaaa..
    hrpn palsu..haha…
    takpe… 14hb dah nak dkt..
    15 hb suh la die jwb ni..
    bile keje dah siap, pastu die jwb 7mende ni,
    mesti die makin berseri2 dr sblm ni..hahaaaaaaaaa

  12. lizz

    tu ar..aku dok nuggu ar ni pas 14hb ni….lame btol aku rase..wakaka!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge