Monthly Archives: June 2008

You are browsing the site archives by month.

Iblis?


Hahaha!! ntah..sape gerangan die ni..im not sure..aku cume tertarik ngan nick die tu hah…ye ar..bukak2 friendster jer…tereng!!! ade iblis nak add as friend..wakaka!!!

Nero Activator (Activate any Nero Product)

Nero Activator (Activate any Nero Product)

Description: A lot of people installed Nero 8, then found that there’s no keygen that works good, will ask you to buy the product after 15 days, but this one here will eliminate the Nero Patent.exe so will not ask you again to buy the product as it thinks that you have purchased it! So if you have Nero 8 installed on your machine and started to give you the ‘Non-Licenced’ message, all you have to do is run this app and Nero starts to work permanently. This set up will automate the process (NeroPatent.exe deletion, ProductRegistration.dll deletion).

Download Link:

http://rapidshare.com/files/120757116/Nero8Activator_www.area51warez.info_BY_MALIKhaijan ab.rar

credit to: Ehoza

Aku kebosanan

Ah..i dunt care org nak ckp ape bout me…this week, tersangat2 lah tak best woo. Family aku pi Penang..tggl aku sorang kat umah…boring siut!! Tapi, paling x best bler setiap ari…kene layan manusie2 yang mulut cam siut…argh!!! boring dowh…malas nk cite pnjg2..hahaha

Homealone

Haih..aku keseorangan di rumah semalam..balik dari UTM..sambil2 driving tu dok pikir..nak tido umah or nak stay umah 1st bro..maleh btol nak tido umah orang ni,nak kene packing baju lah..tinggalkan my cats,dengan umah yang sure berselerak cz my mom tak sempat nak kemas kalo nak jalan jauh kan..adoi!!! keputasan tak dpt nak wat!!!

Im decided tuk trus balik umah cz penat.konon2 nyer tadi nak ke KFC cz dapat kupon from Awang.Tp,maleh. Sampai umah aje dah kul 6pm then bagi my cats mamam..tgk Ezora..golek2 (acare wajib ni..hahaha!!). sempat tertido sat.wakaka!!Besh:)

Around 7:45pm..my bro called me.

my bro: “nanti datang umah,swith off semua lampu”
me:”nak tido umah je..xyah lah tido sane..dah ckp ngan mak dah”
my bro:”mak cakap ape?”
me:”ok jer…”
my bro:”tak mo lah camtu…bahaye duduk rumah sorang2..kang jadi ape2 susah…mak risau nanti”
me:”hmmm…(nyampah style..hahaha!!!). oklah..”

Adoi..kesimpulannye..abg aku dah wat keputusan utk aku dah…hahaha!!terpakselah aku menidurkan diri kat umah die…so,aku mandi cz badan cam ala2 melekit sket…packing2..(mende paling aku xsker siut..). then bagi my cats makan one more time.siap semue…kuar umah..masuk kete…pasang radio beso2!!!! yehaa!!! hahaha…

*to my mom: i miss u!!! balik lah cepat woo…huhuhu

*to my 1st bro: maceh jage me :)

South Trio dan kisah malam ini


Hmm…pada sesiapa yang belum tahu siapa group South Trio ni..ni hah aku letakkan pic and nak tau lebih lanjut..sila usha sendiri page kat website tv3 ni ok South Trio


Malam ni,aku jadi teruje plak psl grup ni:) kenape?ini antara sebabnyer:

- Memang grup ni antare grup yg aku ikut sketlah dlm program gangstarz kali ni..cz diorang ok and not bad lah bandingkan yg lain…lagipun org negeri aku kan…hahaha!!

- baru aje 1 of my fren (Fiha) dok kenekan aku…ask aku x tgk ke gangstarz mlm ni? aku kutuk macam2..hahaha!! sorry:P

- Entah camner..time result nak kuar tuh…aku tertukar channel ni cz ngah tggu cite supernatural…tup2…adegan yg agak memalukan gak ar…mina yg diri kat tgh2 dalam pic kat atas ni..,.terjelepuk jatuh dari tangge woo..adoi!! sian sampai cry die..but shes cute cz baru 15years old kan..die try wat2 slumber but kalo dah cry maa…sakit siut..yeps!! ti be honest…aku n adik gelak:P sorry…(itu aje nak cite sebenonyer..hahaha!!) adik aku lagi hampeh..

salleh:”kak cube bayangkan kalo kakak die yang jatuh” (my adik keep smiling ok time asking me soklan ni..siut kan???)
me:”muahahahaha!!!”

* moral of d story: dunt be toooo excited ya:P

Dinner@Singgah selalu

Wah…asal weekend je,tahap malas aku secare otomatiknya akan berlipat kali gande..lebih hebat dr biasa..hahaha!! today im just rest and rest and rest..kat umah.lebih spesifik lg di atas sofa empuk kepunyaan my mom..muahaha!! sambil2 tengok cite hindustan..amitha bachan tu berlakon..xingt tajuk ape..tp, best cite tuh!! then , tido 4 sure lah kan…hehehe!! hajat di hati nak basuh kete, tapi tak jadi pas dpt sms from my sis-in-law

sis-in-law:”lepas magrib nanti, kita makan dekat luar tau..”
me:”yes!!i know..saleh bgtau dah..beres”

Dah kate nak kuar malam, so im decided to “rest” dengan lebih ekstrimnyer lagi…ahaks!!! tido lah ape lagi kan..kakaka!Lepas solat Magrib, siap2 dan tunggu my 3rd bro yang on the way from KL..wah!!! kalo aku, sah2 merungut coz penat siut…huhuhu!! actually, dinner family malam ni for my litt bro..salleh yang akan masuk ke UTM semarak to further his studies..so,mau tak mau..semue orang kene ade lah kan for celebrate it..

Around 9:15pm, we all sampai kat restaurant Singgah Selalu kat Dangan Bay tuh..wah!! ramai gler orang…but its ok, dah tempah meje dah..so,just duduk jelah kan..nyum2..makan time!! ade siakap…udang galah..beef..tom yam campur…satay ayam & daging..sayur..and ape lagi ntah…lupe!!wakaka!! but, mom bebel2 kat aku cz orang sibuk makan2…aku sibuk ngan sms..haha!! got a prob lah..kecoh btol my mom woo:P

Then, ngah borak2…eh…eh..my sis-in-law called me

sis-in-law:”eh, tu lufya kan?”
me:”mane?”
sis-in-law:”itu yang dengan adik2 die tuh”
me:”ha’ah…”

yep!! aku jawap camtu jer…nape?cz nympah dgn mina tuh…seriously,hampeh..nak kate die sombong..its not fair lah kan…tak kenal mane pun die..tapi,air muke die…damn!!maleh aku nk cite..wakaka!!lantaklah..not my bisnes

Balik dari makan2 tuh…seriously ngantuk tp, need to check my inbox n bla2..then, dah stat ym ngan my frenz dan kebetulan ade mende yang perlu dibincangkan….ape lagi…rancak lah balik..hahaha!!! haih…esok mau kemane yer????hmm…

Spiderwick Chronicles


Wah..terlajak masa nak update blog aku ni hah..semalam bersemangat nak update, but tenet wat hal.bengong.nyampah aku.bukan x bley nak access langsung..but tooooooo slow for me la.bayangkan, nak tengok main page for google pun xbley..hampeh ar kan!!! Jadi bagi memulihkan rasa marah aku, aku pun belek2 koleksi DVD “sah” aku dalam laci..hahaha!!! wah banyak lagi tak layan woo…so,semalam aku pun layan cite SPIDERWICK CHRONICLES…wah!!! best sangat cite ni..im not sure aku teruje cz gambo DVD memang superb gler or what….wakaka!!! sape2 yang blum layan cite ni..aku suggest pi lah tgk…not bad tau..

SPIDERWICK CHRONICLES

*sker tengok main cast cite ni…budak kecik aje..tp,hes very ensem and smart woo..hahaha!!

1984

kalau korang lahir pada tahun 1973-1984.. mesti korang ingat ni:

Kita membesar dgn menonton G-Force, Transformers, Thundercats, Silver
Hawk, Woody Woodpecker, Chipmunks n Mickey Mouse. Not to forget Ninja
Turtles, Mask, Smurfs dan Voltron. lg satu Gaban.
* aku tengok Transformers,Thundercats,Mickey mouse,Ninja turtles and Gaban…hehehe

Berus gigi time waktu rehat kat skolah rendah?…hmm, mesti pegang
cawan warna-warni kan . mencangkung kat tepi parit dgn classmates semua kat
sebelah
*Hahahaha!!100% betol fact ni…aku nyer cawan kaler blue..ahaks!!

ingat tak, misi kat skolah masuk kelas dgn list dentist appointment.
Pastu bunyi gigi member kite kene gerudi kat bilik sebelah. ada gigi
yang berlubang, kene laa tampal.
*Aku paling takut misi datang woo…takut mati kalo diorang gerudi2 tuh..wakaka!!aku selalu tak ponteng class time ni and sanggup pi klinik swasta sendiri..hehehe!!

ni sure korang igt…program minum susu di skolah. nak galakkan budak2
time tuh minum susu. sekotak 30 sen jek beb…
*yes!!!!!aku pun terjebak..tp, time tuh..rm0.30 rase cam rm3 je..wakikiki

cikgu2 kalau nak denda, mesti guna pembaris panjang warna kuning tu.
Pukul tapak tangan… kan ?
*Ha’ah…aku benci btol “ruler” tu..sakit siut kene pukul:P

semangkuk mi sup ke, mihun sup ke, 50 sen jek kat kantin.
*my skool only rm0.50..banyak lak tu

time skolah menengah, korang sure beli kasut skolah Bata BM Turbo atau
Pallas Jazz. ada yang suka kasut high-cut yang buatan china tu…ada
yang suka stoking tebal laaa…
*mine yang Pallas Jazz and stokin aku gulung2 dari atas sampai buku lali..wakaka!!bongoks gler:P

internet? email? Menda alah ape tu?
*Binatang ape ni???tak tau aku even kat umah ade dah compt kepunyaan abg aku…hahaha!!

CD? ape tu? kaset tape penah laa dgr.. Tiket wayang pun 5 inggit je.
*Aku tau dah CD tu ape kot time tuh..tp,xder duit nak beli..haha

kite pegi kedai runcit, beli Chickerdis, Mamee , Kum Kum, UFO, O-Ya,
Ding Dang chocolate balls yang ada mainan kat dlm die, ‘telur’ keras
warna warni, ‘rokok’ chewing gum, KIKI Bubble Gum. tak dilupakan, ‘Ti
Kam’. bile dah abih exam, main Monopoly la, Donkey la, Happy Family laa
dlm class.
*yes!!! “Tikam”…abis duit kat sini jer…menang haprak gak…game aku main Donkey sampai merajuk2 kalo kalah..wakikiki

tapi bunyi loceng laa yang paling best skali. boleh beli aiskrim ngan
apek kat luar skola tuh…
*oh tak…we all tunggu loceng cz nak main lompat2 getah..siap lawan btol2 and dapat adiah woo..

lagi satu loceng masa nak pegi rehat. tinggal kan keje skolah, jom kita
pegi makan. budak2 yg dpt Rancangan Makanan Tambahan (RMT) mesti kluar
awal.
*aku jeles btol ngan bdk2 yang dapat RMT ni….bukan semue miskin woo..tak aci:P

lagi satu yang seronok mase time Pendidikan Jasmani, PJ. main bola laa,
rounders laa…
*sumpah aku tak reti main rounders…actually bukan ape,fobia ngan ball..hahaha!!

permainan kegemaran, main guli, batu seremban, penutup botol, batang
aiskrim, ‘Pepsi Cola one-two-three’ , ‘Police & Sentry’, main kejar2
duduk…
*aku juare batu seremban, penutup botol..hehehe!!

kita hilangkan dahaga dgn aiskrim 10 sen. Yang tube aiskrim, ada byk2
color tu.kalau nak makan, kene patahkan kat tengah2 die!
*ntah, aku beli aiskrim camni kat s’pore mule2 kot

lipat kertas kecik2, pastuh buat lastik. hmmm..ni pun kita main dulu
ni. baling2 kapur laa.
*aku tak terjebak yg ni naa..wakaka!!

hmm…budak2 skarang, bagi diorg, diorg mane penah dgr lagu ‘We Are the
World, We Are the Children…’ dan lagu ‘Uptown Girl’ yang diorg tau,
yg Westlife nyanyi….bkn Billy Joel nyanyi…
* Uptown Girl!!!

AIDS wujud sejak diorg lahir.
*aku konpius AIDS ngan AEDES time ni…muahaha!!

CD pun wujud time diorg lahir.

Michael Jackson dah putih dah time tu.
*Aku pun ingta die putih azali siut..



CURANG is wonderfool


First time tengok adik aku pakai baju ni…cam siut..aku siap gosok2 mate lagi…bior betol laki ni..Lama aku tenung and tenung then kompem baju die tertera “CURANG is wonderfool”..wakakaka!!! selalu bile adik aku pakai baju yang ade ayat2 mengarut2 ni aku marah..tapi ntah kali ni..aku terbelahak woo…best plak aku bace…hehehe!!!

Tiada perasaan

Yesterday, aku ade presentation dengan my supervisor..ok jer..yang tak best bler ade 2 org PhD student die yang dah gempaq ar kan..yg dah ala2 nak viva tu join skali lak…bukan tak sker tapi cam bongok lah kan bler aku baru nak terkedek2..adoi!!tp,adatlah baru 1st sem naa..hahaha!!

on the way balik lab, my fren asked me wat tempahan flite online..then balik bilik dilah..makan2..past petang aku tak wat ape2 pun!!!hahaha!! malas…otak berserabut ngan itu ini..last2 aku, dilot and Hadi si tenuk jantan hipokrit wat lah wire kabel tenet aje..pastu balik awal nak mampos…lantak ar..sakit mate dowh.ngantuk!!!

*someone make me smile today…hekhekhek!!