Show Posts in

Punca Symptoms Penyakit Kayap

Penyakit Kayap disebabkan oleh virus Varicella-zoster – virus yang sama yang menyebabkan cacar air (chickenpox). Sesiapa yang mempunyai cacar air (chickenpox) boleh mengalami penyakit kayap. Selepas anda pulih daripada cacar air, virus boleh memasuki sistem saraf anda dan terletak tidak aktif selama bertahun-tahun lamanya. Akhirnya, ia boleh mengaktifkan …

Lawatan ke Tempat Menarik Di Melaka

Pada Dec 2017 yang lepas berlansungnya lawatan selama satu hari ke tempat menarik di negeri Melaka bersama dengan My Tour Club iaitu sebuah pertubuhan yang pada asalnya hanya aktif di laman sosial Facebook dan kini telah ditubuhkan sebagai sebuah syarikat untuk membantu pemandu pelancong (Tourist Guides) berlesen di …

10 Pantang Larang Menjaga Bayi Baru Lahir

Anak merupakan rezeki yang di anugerahkan oleh Allah SWT kepada pasangan yang berkahwin sebagai tanda penguat ikatan kasih sayang di dalam rumahtangga. Anak adalah amanah yang diberikan oleh Allah kepada ibu bapa untuk menjaga dan mendidiknya. Lahirnya bayi membuatkan ibu bapa cukup teruja. Di dalam keterujaan itu terdapat …

8 Blogger Terbaik Malaysia

Sebagai seorang Blogger Malaysia apa salahnya aku buat review sikit mengenai blogger terbaik kat Malaysia ni kan. Tak payah nak pening kepala pilih mana blogger terbaik. Aku akan pilih mengikut apa yang aku rasa suka. Sebelum aku membuat review tentang 8 Blogger Terbaik Malaysia ni, aku ingatkan bahawa …

14 Tips Bakal Pengantin Kurangkan Kos Perkahwinan

Aku percaya ramai orang di luar sana yang nak berkahwin mesti mengeluarkan modal yang besar kerana ingin mengikut trend masa kini yang semakin hari semakin merapu. Ada juga yang berkahwin menggunakan modal yang besar untuk melawan jiran tetangganya yang membuat majlis yang besar sedangkan dirinya tidak mampu untuk …